Lovecrose - Dudás Ivett-tel készült el a legújabb klipes dal: Árulás
Írta: Slayer   
2020. október 09. péntek, 19:50

Novemberben érkezik a zalaegerszegi Lovecrose zenekar második stúdióalbuma, amely az előző anyaghoz hasonlóan az EDGE Records gondozásában lát majd napvilágot. Az idei év eseményei ugyan kissé lelassították a munkát, a “Minden lángol” elnevezésű album mégis még ebben az évben megjelenik a HammerWorld magazin novemberi mellékleteként. A 11 dalból álló lemezről a számok zöme single formájában már napvilágot látott. Az utolsó lemezelőzetes dalt, ami “Árulás” névre hallgat pedig egy friss klippel dobta ki most a zenekar.

Lovecrose - Árulás km. Dudás Ivett (Tales of Evening)

A dal maga jól összefoglalja a Lovecrose-os modern metal/metalcore hangzást, az egyik legösszetettebb darabja az érkező “Minden lángol” lemeznek, emellett különlegesség még hogy a Tales of Evening énekesnője, Dudás Ivett is részt vett benne, mint vendégénekes. A videót Németh Péter (Portrait Shot) készítette.

Csiszár Ádám gitáros/dalszerző a lemezről és a klipes dalról:

„Stílusban egy sokkal kiforrottabb irányba indultunk el ezzel az új anyaggal, a hangzás és a témák is koherensebbek mint anno az Alvilág és Égnél volt, sok kritikát megfogadtunk. Az a Lovecrose-os hangzás ami jellemez minket, és ahonnan elindultunk szerettük volna hogy megmaradjon. Stílusban a modern metal és a metalcore továbbra is a fő irányvonal, ugyanakkor színesítettük kicsit egy-két dalunkat, deathcore, hardcore elemek is felfedezhetőek, sokféle elektronikus betéttel. A zenei irány amit követünk és követni szeretnénk talán éppen ebben a dalban, az Árulásban koncentrálódik leginkább. Úgy éreztük erős szám lett, éppen ezért szerettünk volna hozzá egy klipet, és még a lemez megjelenés előtti utolsó időszakban ki is jönni ezzel a dallal. Köszönjük továbbá a Tales of Evening nagyszerű énekesnőjének, Dudás Ivettnek, hogy részt vett a projektünkben, rengeteget hozzátett a dalhoz!”

A dal, valamint az érkező teljes lemez hangzásáért Simon István „Simi” felelt a No Silence Sound Studióból. A mix és a master itt készült el Gyulán, a felvételeket a zenekar gitáros/dalszerzője Csiszár Ádám vezette le Zalaegerszegen. Az album és egyben a csapat új grafikai elemeit, logóit Devecz Ádám készítette el.

„Hosszú út vezetett idáig, egy új felállásban indultunk el az előző lemez megjelenése után nem sokkal, de úgy érezzük ez a Lovecrose egységes, jól tudunk együtt dolgozni és továbbra is nagyon sokat tanulunk egymástól. Nagyon lelkesek vagyunk az új lemez miatt, szeretnénk ha minél több emberhez eljutna, a jövő év eleje biztosan ennek az anyagnak a népszerűsítésével, koncertekkel fog telni. Lassan az új anyag próbáinak végéhez érünk, reméljük a helyzet úgy hozza hogy be is tudjuk majd mutatni minél több helyen.” – tette hozzá Ádám.

A hamarosan megjelenő második Lovecrose lemezről korábban már több dal napvilágot látott, ezek meghallgathatóak a zenekar youtube csatornáján:

www.youtube.com/channel/UCha5sgU9cvmn43zATFb-82w


Lovecrose:

Volner Márk – ének

Csiszár Ádám – gitár/ének

Szekeres Attila – gitár

Gerencsér Ádám – basszusgitár

Horváth Bence – dobok

 

Lovecrose online:

www.facebook.com/lovecroseband/

www.instagram.com/lovecrose/

www.facebook.com/HammerMusicHungary/