Casketgarden- Ennnyi volt!?
Írta: Slayer   
2012. december 12. szerda, 22:04

Ismét egyszomorú, ám lassan mindennapos jelenségről kell beszámolnunk egy tehetséges magyar, kénytelen külföldön folytatni az életét, amiért ez minket zeneszeretőket most még jobban elszomorít, ez azért van mert  cikkünk tárgya most nem más, mint Tóth Balázs a Casketgarden gitárosa,fő zeneszerzője, főnöke. Balázs Írországba költözött a családjával, ahol megtalálta a számításait, amire itthon hiába várt. Így azonban a  zenekar is parkolópályára került, a Fezen fesztiválos koncertjük óta. Most pedig hivatalosan is lezárta egyenlőre a Casketgarden sztorit. Sajnos egy jó magyar zenekarral ismét kevesebb... vajon ki lesz a következő...

 

„Tizennégy éve, mióta a Casket elindult, szabadidőmben szinte csak a zenekaron dolgoztam, ennek szenteltem minden felesleges energiámat, és annyi jót kaptam a zenéléstől, zenekarozástól, a zenekarral kapcsolatos ügyek intézésétől, hogy azok minden gondomat feledtették a kezdetekkor. Sajnos azonban idővel egyre több idegeskedést és fejtörést okozott már, mint örömöt (nyilván nem a zenélés része). Emellett, mivel ma Magyarországon alkalmazotti fizetésből szinte semmilyen perspektíva nincs már az ember előtt, így aztán 2012. októberi kezdéssel Írországban vállaltam munkát és ide is költöztem, családostul. Már eltelt egy kis idő, így mondhatom, hogy megtaláltam a számításom, de nyilvánvalóan emiatt (is) a zenekart otthon „jegelnem” kellett."

"Köszönöm, minden volt és jelenlegi tagnak - Musitz Péternek, Cseh Attilának, Őri Gábornak, Szabó Csabának, Cseh Istvánnak, Schummel Dénesnek, Csutak Istvánnak, Gregus Dávidnak- a közös éveket és emlékeket, és az energiát, amit a közös zenélésbe fektettek. Köszönet Peter Franek-nek és a Metal Age-nek, továbbá Hartmann Kristófnak és Lénárd Lászlónak a Hammernél, illetve az összes hazai webzine-nek, zenei portálnak, fesztiválnak, koncertszervezőnek a támogatásért. Nagyon büszke vagyok az összes Casketgarden anyagunkra, a demókra, a This Corroded Soul Of Mine, Open The Casket Enter The Garden, Incompleteness In Absence, és The Estrangement Process albumokra. Kibaszott jó mind, épp mostanában hallgattam meg őket újra."

"Nem mondom, hogy soha nem lesz már Casketgarden, de azt sem tudom megmondani, hogy ha mégis lesz egyszer folytatás, úgy mikor, így egyelőre bezárjuk a koporsó fedelét. Búcsúzóul, a januári Gothica Fesztiválos koncert felvételeiből elkészítettük a They című dal koncertklipjét Cseh Róberttel (Flame Noire Studio) és Andrics Lászlóval.Rengeteg zene van még bennem, I’ll be back” – terminatorosan szólva.

Üdv mindenkinek: Balázs, Írországból."

 Reméljük nem ez a hattyúdal!