MoneyRoll - Bemutatkozik a debreceni P.Box tagságának új zenekara!
Írta: Slayer   
2020. július 10. péntek, 21:21

Új dallal mutatkozik be a MoneyRoll, melyet a debreceni P. Box zenészei alapítottak. A formáció 2020 márciusában bontott zászlót Hajdú-Bihar megyéből. A zenekar a klasszikus rockzenei örökség legnemesebb hagyományait követve, újszerű megszólalással – elsősorban a hazai közönséggel – szeretné megismertetni saját dalaikat, angolszász, ha úgy tetszik, amerikai hangzású nevüket meghazudtolva magyar nyelvű, igényes dalszövegekkel.

A zenekar a kezdeti lépések után sem volt tétlen, a RockSpa Stúdióban Sándor József, Ferenczi Tibor, Szabó Krisztián, illetve Kovács Tamás zenéjével Asztalos Attila szövegével elkészült első szerzeményük, a “Találd meg az utad”, amely meghallgatható a Hammer Music YouTube csatornáján.

MoneyRoll - Találd meg az utad

A MoneyRollt már korábban is ismert zenészek alapították, Sándor József „Günter” gitáros, Ferenczi Tibor „Cézi” basszusgitáros, Szabó Krisztián „Krisz” billentyűs, valamint Kovács Tamás „Tomi” dobos már rengeteg időt töltött együtt a Pandora’s Box formációban. Asztalos Attila „Paszti” énekes (Project, Benzin, Trident) érkezésével rákerült a befőttesgumi-karika a rollnira – néhány próba, némi stúdiómunka és máris működőképes zenekarrá váltak. Terveik szerint szűkebb hazájukból, Debrecenből és az ország keleti régiójából kitekintve szeretnének eljutni a fővárosi klubokba, rendezvényekre, valamint a dunántúli, illetve más távolabbi településekre is.

Az új formációról a tagok egyenként is megosztották gondolataikat:

Sándor József "Günter":

"A Szfinx és a P.Box zenekarokban is voltak olyan zenei ötleteim, amelyek az adott stílus határait feszegették. Most végre minden korlát nélkül kiírhatom, kiírhatjuk magunkból ami összegyűlt az elmúlt években. Nálam már az az egyetlen szempont, hogy azokkal játsszak együtt, akikkel örömet okoz, és olyan zenét, amit szeretek, mindenféle elvárás és megfelelési kényszer nélkül. Ezért maradtam a srácokkal a MoneyRoll-ban és ezért örülök Paszti csatlakozásának is!"

Ferenczi Tibor "Cézi":

"Amikor elkezdtünk énekest keresni, akkor a srácok rögtön mondták, hogy kérdezzem meg Pasztit, akivel a Projectben és a Phaidonban is együtt zenéltem. Szerencsére igent mondott és azonnal rámozdult a zenei ötletekre, amiket küldtünk neki. Örülök, hogy a Moneyroll-ban is együtt zenélhetek vele is és a többiekkel, ahogy Günter is mondta, most már az a legfontosabb, hogy örömet okozzon amit csinálunk."

Asztalos Attila "Paszti":

"Amikor Cézi felhívott, akkor pont időben jött a megkeresés. Nincsenek véletlenek. Nem volt zenekarom (korábban a Project, a Phaidon, a Trident és a Benzin együttesekben énekeltem), ötleteim viszont igen, és a többi zenekari tagot ismertem például a P.Boxból, tudtam, hogy jó a zenekar. Nekem is az a fontos, hogy higgyjünk abban, amit csinálunk és azt örömmel tegyük. Ezt a közönség úgyis megérzi. Remélem a MoneyRoll-ban el tudjuk mondani, amit fontosnak tartunk."

Szabó Krisztián "Krisz":

"Végül is visszakeveredtem a P.Box után a többiekhez, sosem a velük zenéléssel volt bajom, az mindig jó volt. Fontos, hogy új dolgokat csináljunk, visszajöjjön a kreativitás, a többi úgyis a közönségen múlik. Ismét örömet jelent próbálni, zenét írni és koncertekre készülni. Remélem a MoneyRoll mindvégig olyan marad, amilyennek indult. Közben Tomi zenekarába is elszegődtem, így vele most már két zenekarban is együtt játsszunk, bár a stílusuk jól elhatárolható. Egyébként 2010-ben vendégeskedtem a Project lemezén 2 dalban és egy koncerten, Pasztit már akkor remek frontembernek találtam, jó hogy jött!"

Kovács Tamás "Tomi":

"Nagyon örülök, hogy végső soron együtt maradtunk a srácokkal és Paszti elvállalta a frontemberi teendőket. A sok eső után most már remélem kisüt a nap. Krisszel a saját zenekaromban is együtt nyomjuk, ott énekelek és gitározok, de az egy bluesosabb stílus. A MoneyRollban kiélhetem a másik énemet a doboknál!"


Tagok:

Asztalos Attila “Paszti” - ének

Sándor József “Günter” - gitár

Ferenczi Tibor “Cézi” - basszusgitár

Szabó Krisztián “Krisz” - billentyű

Kovács Tamás “Tomi” - dob, vokál

 

MoneyRoll online:

www.facebook.com/moneyrollofficial/

www.facebook.com/NailRecordsHungary/