MoonRiver - Dal és klippremier: 'Lépj felém'
Írta: Slayer   
2020. május 30. szombat, 19:26

Három év után alig három hete jelentkezett  új dallal 'Ismeretlen ellenség' címmel, a sellyei/pécsi hard rock brigád, a MoonRiver. Most pedig már meg is érkezett a folytatás, a klipesített 'Lépj felém'.  Az új felállású zenekar  a klipet a sellyei arborétumban forgatta Takács Péter "Peet" irányításával. Az énekfelvételnél szintén Peet segédkezett, míg a hangszerek rögzítéséért a csapat basszusgitárosa Bandi és gitárosa Viktor felelt. A zene a csapat hangszereseinek közös alkotása, míg a szöveget ezúttal is Pixi követte el.

A zenekar alapító énekese Patak 'Pixi' Sándor a változásokról és az új dalról:

"Tavaly év végén változás történt a felállásban. A doboknál Borsos István váltotta Horváth Gábor "Puckást", valamint a gitáros posztra Juhász István "Utyu" helyére Marásek Viktor (SpiritBell) érkezett. Puckás és Utyu továbbra is együtt zenélnek a 40 Plus nevű, feldolgozásokat játszó zenekarban. A frissítésre a saját dalaink előtérbe helyezése miatt volt szükség. Ez az új felállás most egy felé gondolkodik, ennek eredményeként a régebbi dalaink áthangszerelése és újabb dalok írása folyik. A már bemutatott "Ismeretlen ellenség" mellett ennek eredménye a "Lépj Felém" című dalunk, melyhez Sellyén, az arborétumban forgattuk le a videót Takács Péter "Peet" irányítása alatt, aki egyébként az énekfelvételekért is felelt. A hangszeres sávokat a többiek Pécsett rögzítették, ezeket a felvételeket Bandi és Viktor stúdiócuccaival sikerült megoldani. Már koncertdátumok is szóba kerültek közben, a részletekről folyamatosan tárgyalunk a szervezőkkel. Annyit mondhatok, hogy a következő fél évben sűrű lesz a Rock&Roll!"

MoonRiver - Lépj felém

A csapatot még 2013-ban hozta létre Patak 'Pixi' Sándor énekes és Sovány András gitáros. A duó akkoriban akusztikus formációnak indult, elsősorban az élő fellépésekre koncentrálva. Azonban az idő előrehaladtával, mivel egyre több saját daluk született úgy döntöttek ideje lenne rögzíteni is ezeket, azonban ekkor már nem ragaszkodtak az akusztikus felálláshoz. Szerettek volna egy komplett zenekari felállást összehozni, ez azonban sokáig nem jött össze, így két nagylemezt is kettesben rögzítettek Pixiék. Két éve azonban megtört a jég, és végre megfelelő társakra leltek és így ma már öttagú a zenekar. Bandi basszusgitárra váltott, míg a gitárt Pixi és Bandi másik zenekarában a SpiritBellben is pengető Marásek Viktor vette át. A billentyűk mögé a komlói CS.Í.T.-ben is megfordult Ács Sanya érkezett. A dobok mögé pedig Borsos István ült be így kialakítva a zenekar mai felállását.

 MoonRiver - Ismeretlen ellenség

MoonRiver tagsága:

Marásek Viktor - gitár

Borsos István - dob

Sovány András - basszusgitár

Patak 'Pixi' Sándor - ének

Ács Sándor - billentyűk


MoonRiver online:

https://moonriver2.webnode.hu/

https://www.facebook.com/MoonRiverakusztik/

 https://www.youtube.com/channel/UCE-_KPeuf2Lehs9DJonNVsA