Az online tartalmakra fókuszál és stúdióként folytatja tevékenységét az A38 Hajó a #maradjotthon idején!
Írta: Slayer   
2020. március 24. kedd, 11:21

Bár a nyilvánosság számára nem tart nyitva, a közönség online szórakoztatásáról továbbra is gondoskodik a zárt ajtók mögött működő A38 Hajó. Míg a programszervezők az elhalasztott események újraütemezésén dolgoznak, a budapesti kulturális központ stúdióként működik tovább, streamkoncerteket szervez és YouTube-on közzétett koncertfelvételeivel teszi elviselhetőbbé az otthon töltött napokat.

A Petőfi Irodalmi Múzeum és az A38 Hajó zenei-irodalmi eseményei minden kedden élőben megtekinthetők a klub YouTube-csatornáján. Március 24-én, kedden 20:00-tól Lovasi András jelentkezik be otthonról élőben, hogy Horváth László Imre moderátor segítségével elmondja, hogyan jelenik meg az ő dalaiban a világvége, és hogy gondolkodik róla most, egy globális járványhelyzet idején. A streamhez ezen a linken lehet csatlakozni.

Március 25-én, szerdán 21:00-tól a Carson Coma ad digitális, interaktív koncertet az A38 Hajón, amit szintén live streamen követhetnek az érdeklődők. A vintage zakóikkal és dallamtapadós számaikkal szélsebesen tömegeket maguk mellé állító zenekartól élőben is lehet majd dalokat kérni, illetve bármiről kérdezni őket.

Hasonlóan az előbbiekhez, online térben tartja lemezbemutatóját a Mudfield március 27-én, pénteken. A szeghalmi rockzenekar ugyanezen a napon mutatta volna be nyilvánosan is új albumának dalait az A38-on, amire a live streamnek köszönhetően zárt ajtók mögött is lehetősége adódik.

A helyszínen dolgozó, minimalizált létszámú stáb és a fedélzetre érkező előadók védelmében a legénység kiemelt figyelmet fordít a megnövelt számú takarításokra, valamint minden érinthető felület és ülőbútor rendszeres fertőtlenítésére.

Amikor épp nem nézhetünk egy streamet sem a fedélzetről, az A38 Hajó YouTube-csatornáin is csillapíthatjuk élőzene-éhségünket. Több száz, HD-ban élvezhető felvétel található a koncerthelyszín négy, stílusok alapján elkülönített csatornáin: ezek az A38 Vibes (pop-rock, indie, electronica), az A38 Rocks (rock, metal, hardcore), az A38 World (világ-és népzene), és az A38 Free (kísérleti zene és jazz). A Hajó munkatársai a következő időszakban tematizált playlistekkel jelentkeznek, hogy megkönnyítsék a böngészést a csatornák feltörekvő zenészeket és nemzetközileg elismert formációkat egyaránt bemutató, temérdek mennyiségű videója között. Ezekből kettő már el is érhető: a Liveurope Rocks listán feltörekvő európai rockzenekarok, a Liveurope Vibes-on pedig hozzájuk hasonló státuszó, popzenét játszó feltörekvő formációk élő felvételei hallgathatók.

Az A38 Hajó csatlakozott a “Maradj otthon! Fesztivál” szervezői közé is, amivel a zenei programok – és minden egyéb érintett terület – mihamarabbi újraindítása érdekében kampányol amellett, hogy mindenki vegye komolyan és tartsa be az otthon maradásra vonatkozó szabályokat. A kulturális központ beállt a #mertkelladal kezdeményezés mögé is, ami arra szólítja fel a közönséget, hogy a jelentős bevételkiesést elszenvedő magyar művészek dalait olyan platformokon (pl. YouTube, Spotify, Deezer, stb.) hallgassák, ahol ebből fakadóan jövedelemhez jutnak az előadók. Ennek részeként az A38 Spotify-oldalán már elérhető a Flotta 2020 playlist, rajta olyan zenekarok dalaival, akik a közeljövőben koncerteztek volna a Hajón. 

A38 honlap 

A38 blog 

A38 Facebook 

A38 YouTube 

A38 Instagram 

A38 Spotify