50 éves az ELP - Koncerttel emlékezik meg az évfordulóról Carl Palmer!
Írta: Slayer   
2020. március 17. kedd, 18:53

Carl Palmer, minden idők egyik legnagyobb elismerésnek örvendő dobosa küldetésének tartja, hogy újabb és újabb generációkkal ismertesse meg azt a komplex és különleges progresszív rockzenét, amit egykori zenekara, az Emerson, Lake & Palmer alkotott. 2020-ban lesz 50 éve, hogy az angol trió megalakult, és első koncertjét adta a Plymouth-ban található Guildhallban.

A BMG kiadó a legendás zenekar lemezeinek újrakiadásával ápolja az együttes emlékét, és a jubileumi évben több különlegességgel is készülnek, Carl Palmer pedig a színpadon idézi meg az ELP élményt, 2001 óta. Nemrég egy kétlemezes digipak kiadványt is kiadott a dobos: a Carl Palmer's ELP Legacy Live első CD-jén a Tarkus lemez koncertfelvétele hallható 2015-ből, míg a DVD-n a 2016-ban, Miamiban rögzített Pictures At An Exhibition – a Tribute To Keith Emerson című program látható.

Carl a felvételeken, és a 2020-as turnén is a már jól ismert Paul Bielatowicz gitáros-énekessel és Simon Fitzpatrick basszusgitárossal lép színpadra. A turné eredetileg tavaszra lett meghirdetve, de a koronavírus-járvány miatt őszre lett halasztva: a hármas 2020. szeptember 7-én érkezik Budapestre, és szokás szerint az A38 Hajón játszik.

Carl Palmer's ELP Legacy Tour - Welcome Back My Friends

a Livesounds bemutatja:

Carl Palmer’s ELP Legacy

2020. szeptember 7., hétfő 19 óra

Budapest, A38 Hajó

Carl Palmer’s ELP Legacy koncert

Belépő: elővételben 6.500 Ft, a koncert napján 6.900 Ft Jegyek kaphatók az A38 Hajón, valamint a Ticketportal, a Tex hálózatában, és a www.tixa.hu és www.a38.huweboldalakon.