Ziskó Olivér - Itt az első felvezető klip a magyar underground dobos elektronikus hangzású lemezéről!
Írta: Slayer   
2019. november 18. hétfő, 21:27

Jövőre jeleni meg előreláthatólag Ziskó Olivér, a magyar underground számos stílusban kísérletező dobosának, egy elektronikus hangzású lemezre, aminek felvezetésére most készült egy videóklip a 'Rise and Fall' dalhoz. A tíz dalosra tervezett egyelőre cím nélküli anyag, a nyitott, kísérletezős zenék iránt érdeklődőknek jöhet majd be, röviden leírva, olyan, mintha élő hangszerekkel előadott drum & bass, vagy trip hop zenét hallgatnánk.

Jelenleg az elküszült  anyagon a lemezen szereplő hazai és külföldi vendégzenészek dolgoznak a saját részeiket. Az album vendégei között ott lesz: Olivér gyakori zenésztársa, Marius Pop, aki a Smiley gitárosa, de a Grammy-díjas Damian Draghici mellett is dolgozik zenészként és producerként, Anthony Crawford - session basszusgitáros, aki többek között Erykah Badu, Allan Holdsworth, Virgil Donati mellől is ismert, de filmzenékben is nyomult, például a Family Guy sorozat kísérőzenéjén is dolgozik Los Angelesben, a dublini székhelyű Peter Erdei, aki Kurt Rosenwinkel zenekarának basszusgitárosa, illetve session zenész, Mike Gotthard gitáros,  Kaltenecker Zsolt billentyűsn, Peter Papesch és Gudics Martin basszusgitáros

Olivér a langologitarok.blog.hu-nak így beszélt az anyagról:

"Ahogy lett egy kis szabadidőm, nekiálltam egy másik tervem megvalósításának, ami egy digitális hangzású, de dobfelszereléssel játszott elektronikus zenei projekt. Miski Ádám barátom segített eleinte, megírtunk 2-3 számot közösen, aztán ő elköltözött Budapestre, a maradék zeneanyagot már egyedül raktam össze. Tíz dal készen van, és talán még egy dobszóló-betéttel kiegészítem. Lesznek benne légies hangulatok, nagyon ritmusközpontú az egész, sokkal elektronikusabb a hangzásvilág, trip-hop, funk, drum & bass elemekkel, mindezt úgy, hogy a ritmusok akusztikus hangszereken szólalnak meg élőben is. Egyfajta élő drum & bass, csipetnyi szimfonikus hangzással fűszerezve."

www.oliverzisko.com

www.facebook.com/zisko.oliver

www.youtube.com/oliverzisko

 

Oliver Zisko - Rise and Fall