16 ezren már tudnak biztonságosan közlekedni!
Írta: Slayer   
2019. május 03. péntek, 16:12

Rengetegen, összesen több, mint 16 ezren vettek részt a a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt első fordulójában. A DUE Médiahálózat és a Generali a Biztonságért Alapítvány által indított háromfordulós versenyen egy ingyenes online tesztet kellett kitölteni. A következő két fordulóban – melynek május 28-án az Országos Ifjúsági Sajtófesztivál ad helyet - a legügyesebb 14 és 24 év közöttiek vehetnek részt. A tét egy ingyen jogosítvány és egy menő robogó.

A Generali Nagy Diák KRESZ-teszt első fordulójában a kérdéssort bárki kitölthette online, ezt meg is tették több, mint 16 ezren. A második fordulóba és a döntőbe csak a 14-24 évesek juthatnak tovább. A szervezők a második fordulóba – ahol szintét KRESZ-tesztet kell kitölteni – a legügyesebben és leggyorsabban játszó ezer játékost hívják meg. Közülük kerül ki a legjobb 12, akik interaktív versenyen mutatják meg tudásukat. A DUE két fődíjat oszt ki, egy robogót, illetve lehetőséget egy jogosítvány ingyenes megszerzésére.

A játékhoz a szakmai hátteret Pető Attila KRESZ-professzor és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság szakértői adták. A program célja, hogy a fiatalok minél nagyobb jártasságot szerezzenek a közlekedési szabályokban, és nagyobb figyelmet szenteljenek a biztonságos közlekedésnek.

A verseny középdöntője május 28-án lesz a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, melynek Budapesten az Akvárium Klub ad helyet. Az egész napos rendezvényen sok izgalmas programmal várják a résztvevőket. Személyesen találkozhatnak a KRESZ-professzorral, közlekedésbiztonsági játékokon vehetnek részt az ORFK-OBB jóvoltából. Kipróbálhatják például egy „részeg szemüveg” segítségével, hogy milyen veszélyes az ittas vezetés, a Generali standján megtanulhatják az elsősegélynyújtás alapfogásait, de beleülhetnek egy elektromos autóba is.

Részletek: http://www.due.hu