Moby Dick - Valóság - Dal -és klippremier az áprilisi Terápia albumról!
Írta: Slayer   
2019. március 13. szerda, 20:30

Öt év után elkészült új lemezével a MOBY DICK. A jövőre 40 éves magyar thrash legenda Terápia című lemezével április 20-án 14 friss thrash metal csapás érkezik a Hammer Records gondozásában, Havancsák Gyula (Accept, Annihilator, Brainstorm, Ensiferum, Stratovarius, Tyr, stb.) részletgazdag grafikájával a borítón, most pedig már meg is lehet hallgatni a sok éve várt új MOBY DICK korong első dalát. A Valóság című dalhoz stúdiós videoklipet is készített Mentes Norbert gitáros (fény, vágás) és dr. Nagy Attila operatőr.

Moby Dick: Valóság

Moby Dick - Terápia CD + Mentes 50 / Körhinta 25 DVD (digipak CD+DVD) előrendelés: mobydick.band

Smici a Terápiáról:

“Több, mint 25 éve nem volt olyan Moby Dick album, amit zeneileg kizárólag Norberttal ketten írtunk meg és a két legkorábban írt dalt kivéve, újból klasszikus, normál gitárhangolásban vettük fel a dalokat. Ez nagy változás, nevezhetjük egyfajta visszatérésnek. Hosszú, kemény munka eredményeként egy erős és tartalmas album született, 14 dallal, közel 50 percben. A szövegeket most is Pusztai Zoltán írta, aki ezúttal is nagyon odatette magát. Úgy tud klasszikus Moby Dick-es, Pusztai stílusban írni, hogy közben rengeteg új színt is felvonultat. Sokszor csodálkozom, hogy bírja szóval, hogyan jutnak eszébe ezek a sorok.

A dalok zeneileg is karakteresen, felismerhetően magukon hordják a Moby Dick stílusjegyeit, de rengeteg újszerű megközelítést, hangszerelési megoldást is hallani az albumon. Bátrabban alkalmaztunk vokálokat, dallamosabb énektémákat és rengetek rájátszással díszítettük és tettük még töményebbé, vastagabbá a hangzást. A thrash dalok mellett két melankólikus, balladaszerű dal is helyet kapott, de egyáltalán nem megszokott, hagyományos metal lassú dalokról van szó. A változatosság egyébként is törekvés volt, minél hallgathatóbb legyen az album, ne egy hullámhosszon mozogjanak a dalok. Ezúttal a gitárszólókat is megosztottuk, ez csak az első lemezeinkre volt jellemző, ez is egy visszatérés és tovább színesíti az albumot, hiszen teljesen más stílusban szólózunk. A stúdiómunkálatok most is az MD Stúdióban zajlottak, ahol komoly energiákat mozgósítottunk, nem kevés időt fordítva a felvételekre és keverésre. Bízom benne, hogy az eredmény mindenki számára meggyőző lesz, talán az egyik legjobb hangzású Moby Dick albumot sikerült összehoznunk.”

2014-ben jelent meg a legrégebbi magyar metalbanda legutóbbi albuma, a Földi pokol korongot csak a Kegyetlen évek 2016-os újravett verziója követte, majd egy új dal, a tavalyi, klippel kísért Okos világ, amely erre a lemezre is felkerült. Az új dalok szövegét - régi szokás szerint - Pusztai Zoltán írta, majd a Smici irányítása alatt “hazai terepen” vették fel őket az MD Stúdióban, ahol szintén ő végezte a keverést és maszterelést. Bár az új dalokat még Budai Béla játszotta fel, őt 2018 végén váratlanul Király Zoli (ex-Akela) váltotta a dobok mögött. A Terápia előrendeléséhez bónuszként Mentes 50 / Körhinta 25 jubileumi koncert DVD, valamint ajándék óriásposzter is jár, az előrendelés mától él a zenekar előrendelői oldalán!

Moby Dick - Okos világ 

A 11. Moby Dick nagylemez több dalát még a megjelenés napján meg is hallgathatjuk élőben, a Barba Negrás lemezbemutató koncerten a KALAPÁCS és az INVADER zenekarokkal együtt lép fel. Ezen túl éremes figyelni a zenekar oldalait, mert a már említetteken túl több lekötött koncertdátum válik nyilvánossá hamarosan!

Moby Dick // Kalapács // Barba Negra Music Club www.facebook.com/events/295704834467646

 

2019-es Moby Dick koncertdátumok:

Március 16. Nemzeti Dal Ünnep, Székelyudvarhely

Április 19. Roncsbár, Debrecen

Április 20. Barba Negra, Budapest - Lemezbemutató koncert

Május 4. III. RockMajális, Zalaegerszeg

 

Moby Dick - Terápia CD

(2019 / Hammer Records)

1. Valóság

2. Program

3. Okos világ

4. Terápia

5. Mindenegy

6. Meghalni se érsz rá

7. Nem az vagyok

8. Alkonyzóna

9. Küldhetnél egy jelet

10. Biorobot

11. Egyedül

12. Hazudni nem nehéz

13. Predator

14. Zárszó

 

Moby Dick - Mentes 50 / Körhinta 25 DVD

(Hammer Records)

1. Intro

2. Múló álom

3. Körhinta

4. Gumiszoba

5. Kártyavár

6. Pokolrock

7. Beteg a Föld

8. Okos világ

9. Na mi van?

10. Ugass kutya

11. Ámen

12. Durván, akár a vulkán

13. Good bye

14. Legyél jó

15. A rock n' roll örök

16. Motorizált nemzedék

17. Mennyből az angyal

18. Kiképzés

19. Prometheus

20. Gazember

21. Keresztes vitéz