Három énekesnő, három zenekar - Indul “A fény nyomában” turné!
Írta: Slayer   
2018. december 22. szombat, 20:27

A Tales of Evening, a Nova Prospect és a Leecher közös országjárásba kezd!

A 2019-es év elején kezdetét veszi A FÉNY NYOMÁBAN TURNÉ, melyen közösen indul útnak a TALES OF EVENING, a NOVA PROSPECT és a LEECHER. A Tales Of Evening zenekarnak 2018-ban jelent meg “A fény nyomában” című harmadik nagylemeze, a HammerWorld Magazin extra CD mellékleteként. A 10 várost érintő turnén nem csak az új lemez dalai szólnak majd, hanem a korai, a “Hajléktalan lélek” és “Szilánkok” album klasszikusai is helyet kapnak.

A Tales Of Eveninghez két különleges hazai banda is csatlakozni fog, a cselló-metalt képviselő Leecher és a 2018-as A Dal műsorban is szereplő Nova Prospect zenekar. A turné egyik állomásán a WITHIN SILENCE is fellép a trióval.

A FÉNY NYOMÁBAN TURNÉ 2019

(Tales of Evening, Nova Prospect, Leecher)* + Within Silence

Február 15. Fehérvár, Ikon Klub

Február 16. Esztergom, Sportalsó

Február 22. Békéscsaba, Narancs Rock

Február 23. Debrecen, Kaptár *

Március 08. Győr, Dongó

Március 09. Szombathely, Végállomás

Árpilis 12. Pécs, Ti-ti-tá

Április 13. Szekszárd, Est

Május 3. Zalaegerszeg, Atlantis

Május 4. Sopron, Hangár

Tales Of Evening - Káprázat

A Tales of Evening 2011 óta töretlenül halad az úton, melyet azzal a céllal kezdtek járni, hogy megmutassák egyedi zenei világukat, mely a szimfonikus és dallamos metal mesés összefonódása. Ádám Attila pozitív csengésű dalszövegei egy másik világba repítenek el minket, melyeket Dudás Ivett varázslatos hangja, dallamai és kisugárzása koronáz meg. A szimfonikus metalt játszó zenekar már állandó szereplője a hazai rock és metal fesztiváloknak, megalakulásuk óta három nagylemezt és több videoklipet készítettek.

Nova Prospect - Az Egyetlen

A Nova Prospect 2007-ben alakult Kecskeméten. A zenekar 3 nagylemezzel (Lépj ki az árnyékból [2009], Szemben az óriás [2015], Jövő kilátással [2018]), 4 kislemezzel és 8 videoklippel rendelkezik. 2017-ben a Nova Prospect nyerte a Wacken Metal Battle hazai selejtezőjét, így ők képviselhették Magyarországot a németországi Wacken Fesztiválon, ahol a 28 zenekaros nemzetközi mezőnyben 10. helyezést értek el, mintegy 7000 fős külföldi közönség és 28 fős nemzetközi zsűri előtt mutathatták meg magukat, magyar (!) nyelven. A „Vigyázó” című daluk bekerült az Eurovíziós dalválogató, A Dal 2018 című műsor legjobb 30 dala közé, így január végén az MTVA élő tévéműsorában is megmutathatták magukat. Az idén már 11 éves Nova Prospect a néha popos beütésű, helyenként progresszív elemeket is tartalmazó modern rockzenéjével mára stabil státuszt vívott ki magának a női frontemberrel kiálló rockzenekarok között. A “Jövő kilátással” című 3. nagylemezük a HammerWorld magazin novemberi lapszámának mellékleteként jelent meg.

 

2018-as nyugat-európai turnéja és akusztikus kislemeze után csatlakozik a turnéhoz a szimfonikus cselló-metalt képviselő Leecher zenekar is, akik nagy erőkkel dolgoznak második, 2019-re várt nagylemezükön, amiről szintén játszanak majd dalokat, hazai koncertekről lévén szó természetesen magyarul.

Leecher - Messengers of Fear