Matt Lawrence - December 4-én a brit sztárproducer érkezik az A38 Hajóra a HOTS workshopjára!
Írta: Slayer   
2018. november 22. csütörtök, 19:54

Az A38 Hajó és szakmai platformja, az A38 Akadémia nagy hangsúlyt helyez a szakmai együttműködésekre, például a magyar könnyűzenét támogató Hangfoglaló Programmal, illetve a magyar zenei exportot segítő HOTS - Hungarian Oncoming Tunes-zal. Így örömmel jelentjük be, hogy december 4-én az A38 Hajó a helyszíne a HOTS következő workshopjának, melyen a vendég-előadó a Grammy-díjas brit hangmérnök-producer, Matt Lawrence lesz. A workshopon Matt előadása mellett egy listening sessionre is sor kerül, mely során a résztvevők közösen elemzik az előre beküldött dalokat. A beszélgetést Bali Dávid, a HOTS exportiroda vezetője moderálja.

Matt Lawrence már karrierje kezdetén nagyon magasra tette a lécet: egy kis, de annál híresebb Bath melletti stúdiójában kezdte kitanulni a hangmérnökösködést, és elkötelezettségére és szakmai hozzáértésére jellemző, hogy Van Morrison hét lemezén is dolgozott, miközben a stúdióban vett fel albumot Paul Weller, a Stereophonics vagy Annie Lennox is. Innen került a világszínvonalat jelentő Metropolis stúdióba, ahol már a U2, a Clash, a Rolling Stones, Elton John vagy a Garbage számait és lemezeit vette fel és keverte, de Björkkel vagy DJ Shadow-val is a karrierjének kezdetén dolgozhatott együtt. Több mint tíz éve dolgozik szabadúszóként, és egészen elképesztő névsor szerepel a portfóliójában: Adele, Amy Winehouse, Ellie Goulding, Emeli Sande, a One Direction, Robbie Williams, a The White Stripes, Beyoncé vagy Lady Gaga.

Hangmérnökként és producerként rendkívüli sokoldalúságát dicsérik: a felvételi és utómunkafolyamat minden elemét tökéletesen ismeri, és különösen otthon érzi magát a bonyolult, nagyzenekaros hangszerelések keverésében. Grammy-díját a Mumford & Sons Babel című albumának lemezfelvétel-produkciójáért kapta: a Babel tripla platinalemez lett Nagy-Britanniában, és csak Amerikában több mint két és félmillió példány kelt el belőle. Matt Lawrence mixei és produkciói összességében már jóval túl vannak a tízmillió eladott példányon, így elmondható, hogy egy rendkívül tapasztalt és sikeres szakember osztja meg tudását ezen a workshopon.

A workshop keretein belül lehetőség nyílik egy rövid listening sessionre is, amelyre magyar szerzők dalait várják. Amennyiben szeretnéd megmutatni a dalodat a producernek, küldd el .wav kiterjesztésben az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. címre "Matt Lawrence workshop" tárgyú e-mailben. A beérkezett dalokból a producer választja ki azokat a dalokat, amikkel foglalkozni szeretne a session ideje alatt. 


Honlap 

LinkedIn

HOTS Workshop

Matt Lawrence (UK) Keynote + Listening Session

2018. december 4., kedd 17:30

A38 Hajó Étterem Petőfi híd budai hídfő

A belépés díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az A38 Hajó honlapján lehet. A programot a Hangfoglaló Programiroda szervezi, a MANK - Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. megbízásából.