Avatar - Februárban végre Magyarországon lép fel a svéd látványos-monumentális groove metal csapat!
Írta: Slayer   
2018. október 03. szerda, 21:00

A látványos-monumentális groove metal egyik klasszikus képviselője, a svéd Avatar az év elején jelentette meg Avatar Country című konceptlemezét. A dallamos metált virtuóz thrash-sel, jelmezes goth metallal és zúzós stadionrockkal ötvöző, Alice Cooper világát idéző, hatalmas sikerű lemez sokak szerint a svéd kvintett eddigi legjobbja. Az album nagyszabású és igen látványos turnéján története során először érkezik Magyarországra az Avatar, és február 4-én az A38 Hajón koncertezik!

A göteborgi Avatar 2001 környékén alakult, akkor még kifejezetten progresszív, már-már avantgárd metálzenekarként. Az egyre sikeresebb zenekar azonban aránylag hamar kinőtte a szcéna szűk kereteit, és egyre komolyabban kacsintgatott a nemzetközi hírnév, a viszonylag könnyedebb, játékosabb műfajok felé.

Nagyjából 2011-2012, a Black Waltz lemez környékére kristályosodott ki a mára jellegzetessé és összetéveszthetetlenül védjegyszerűvé vált Avatar-világ. A frontember, Johannes Eckerström is ekkortól kezdte hordani a némiképp Jokerre emlékeztető bohócmaszkot. És ekkortól szűrődtek be az Avatar zenéjébe olyan hatások, mint a blues, a country, a kabaré-varieté és hasonlók. Az Avatar pedig egyre népszerűbb lett, az eddigi karriert megkoronázó albumot, az idén megjelent Avatar Countryt már a Century Media adta ki.

Avatar - The King Wants You

Az Avatar Country igazi konceptlemez: egy képzeletbeli metálkirályság útikönyve, alaptörvénye és nemzeti atlasza egyben.

"Avatárország egy királyság, és a mi királyunk olyan hatalmas, hogy rögtön az első számban hét gitárszólót birtokol" – már ebből az Eckerström-nyilatkozatból kiderül, hogy az Avatar nagyon komolyan veszi a szerepjátékot. A lemezhez kapcsolódó sajtóanyagok is uralkodói dekrétumok, az album minden száma a királlyal kapcsolatos, és az egymás után kiadott videóklipek is a királyság szürreális mindennapjairól szólnak. A látványos, jelmezes-középkorias világ a lemezhez kapcsolódó turnén is visszaköszön: " Ez a turné nem egyszerűen egy koncertsorozat" – mondja Eckerström. – "Inkább diplomáciai látogatások sora."

Nincs más hátra, fogadjuk illendően az Avatárország fennállása óta először hazánkba látogató küldöttséget, amely február 4-én az A38 Hajón fogadja híveit!

Avatar Live At Graspop 2018 Full Concert

Avatar (S)

World Tour 2019

2019. február 4., hétfő 20:30

A38 Hajó Koncertterem Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 4.900 Ft, elővételben, korlátozott számban: 4.200 Ft.

Jegyek október 5-től elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

A zenekar tagjai

Johannes Eckerström: ének

Jonas Jarlsby: gitár

Tim Öhrström: gitár

Henrik Sandelin: basszusgitár

John Alfredsson: dob

 

Lemezek

Thoughts of No Tomorrow, 2006

Schlacht, 2007

Avatar, 2009

Black Waltz, 2012

Hail the Apocalypse, 2014

Feathers & Flesh, 2016

Avatar Country, 2018


Honlap 

Facebook 

Instagram 

YouTube 

Spotify 

Twitter