Audionerve - Készül a második lemez, megjött az első új dal!
Írta: Slayer   
2018. szeptember 12. szerda, 07:20

Tavaly szeptemberben jelent meg az Omega Diatribe gitáros Hájer Gergő szólóprojektjének indult mára azonban már rendes zenekarrá alakult csapatának az Audionervének a bemutatkozó albuma 'Burn Your System' címmel. Időközben Gergő igencsak elfoglalt volt az anyacsapatával, ahol egy énekesváltás után kihoztak egy új lemezt is, most azonban ismét előtérbe került az Audionerve és elkezdtek dolgozni a csapat második nagylemezén. A jövő év első felére várható új anyag előfutáraként azonban már most kihoztak egy új dalt az 'Obey!'-t. A koncertekre azonban továbbra is várni kell még.

AUDIONERVE - Obey!

Gergő az alábbiakat mesélte a dalról:

"A Burn Your System debüt lemezzel viszonylag magasra helyeztem a lécet magammal szemben, hiszen tudtam, hogy a folytatásnak is legalább annyira arcba mászónak és falhoz préselőnek kell lennie, mind dal ügyileg, mind pedig megszólalás végett. Nem titok, hogy már dolgozunk a folytatáson, ami egy 10 számos nagylemez lesz, valamikor a jövő év első felében, ha minden jól megy. Már 5 dallal készen vagyunk a 10-es csokorból. Ebből szeretnénk megmutatni most nektek az "Obey!"-t. A dal írás folyamata maradt a régi, azaz az instrumentálért teljes egészében én felelek, a vokálokért pedig Andres. A felvételek és a végső keverés ugyan úgy a saját műhelyemben az 515 Studioban zajlanak, míg az énekfelvételek Ausztriában illetve Angliában kerülnek rögzítésre. Ugyan már egyszer hírt adtunk arról, hogy a dalokat összepróbáljuk egy díszes társasággal (Makai László - dob, Höflinger Tamás - gitár, Csák Károly - basszus, Vincze Andres - ének, Hájer Gergő - gitár) annak érdekében, hogy színpadképes legyen a produkció, de egyelőre koncert még várat magára, hiszen mindenki eléggé le van kötve az anyazenekarával."

Továbbá Andres mesélt, a dal szövegvilágáról:

"Ez a dal az én szemszögemből mutatja be a napjainkban zajló szörnyűségek egyik szegmensét. Az emberek hajlamosak beállni a sorba, a korrupció felé húzni, elveszteni a józan ítélő képességüket és a végén már azt sem tudják, hogy kik Ők maguk valójában. Az emberiség a saját maga által kitaposott pusztulásának útján halad."

BandCamp vásárlási link, a veszteségmentes formátum érdekében:

https://audionerve.bandcamp.com/track/obey

 AUDIONERVE - Burn Your System (2017) [FULL ALBUM )