Road - Friss klippel jelentkeztek az “Ölj meg december” című dalhoz!
Írta: Slayer   
2018. szeptember 07. péntek, 16:25

Jövő pénteken nagyszabású koncert a Barba Negra Trackben.

A tavasszal kiadott az “A tökéletesség hibája” album Ölj meg december című dalához készült el a ROAD új klipje a Mihaszna Film stábjával, de a frontember Molnár Máté ötletei alapján. "Viktorral megbeszéltük, hogy a szerepemen túl még a rendezésben is szeretnék aktívan részt venni, így még inkább magaménak érzem az egészet." - mondja Máté a kisfilm kapcsán.Fontos tudni, hogy pontosan egy hét múlva, szeptember 14-én a Road egy nagyszabású koncertet ad a Barba Negra Trackben, a “Bátrak éjszakája” elnevezésű buli vendége pedig a Cadaveres lesz.

Road - Ölj meg december

Nagy Viktor (MihasznaFilm) kommentátrja a kliphez:

“Életünk minden jelentős évfordulós eseményét nagy csinnadrattával üljük meg. Viszont a születésnapok, névnapok, ballagások, évfordulók, karácsonyok, legénybúcsúk mellett csak egyetlen eseményről tudjuk, hogy biztosan bekövetkezik az életünkben: ez pedig nem más, mint a halálunk. Milyen érdekes, hogy pont ennek időpontjáról nincs fogalmunk, pedig soha, senki nem kerülte még el, mióta világ a világ.

Ha viszont tudnánk, hogy mikor üt az utolsó óránk, akkor ez az ünnep is közhellyé züllene-e, mint a legtöbb? Vajon itt is megjelenne-e a képmutatás, az érdekérvényesítés, a simli, a dörgölőzés, a mikor-megyünk-már-haza-attitűd?

Amikor legelőször hallottam az “Ölj meg december”-t, és Máté felvázolta az alapötletét, azonnal tudtuk, hogy a zene és szöveg által lefektetett bölcsen keserédes és nihilista hangulatot csakis egy groteszk tor keretei közé lehet beszorítani, és meg is egyeztünk gyorsan, hogy a többi közös projekttől eltérően itt most a lehető legkevesebb digitális utómunkát akarjuk használni.

Van viszont helyette sok-sok metafora, átértelmezett gesztusok, szokások, őszinteség, képmutatás: csakúgy, mint az összes többi ünneptelen ünnepünkön. Szerintünk ez a dal és klip kiváló illusztrációként szolgál ahhoz, hogy eljátsszunk ezzel, az egyébként nem is annyira beteg gondolattal.”

ROAD - A Bátrak Éjszakája turné

2018: 2018.09.14 Budapest - Barba Negra Track / vendér: Cadaveres

2018.10.19 - 2018.12.15 - országos lemezbemutató turné / vendég: Wrong Side

ROAD a digitális felületeken songwhip.com/artist/road

ROAD Facebook oldal www.facebook.com/roadzenekar

EDGE Records Facebook www.facebook.com/EdgeRecordsHungary