Behemoth! Visszatámad a Katolikus egyház!
Írta: Slayer   
2012. október 30. kedd, 10:09

Nergal a Lengyel Behemoth frontembere akár két év letöltendő börtönbüntetést is kaphat, országának legfelsőbb bírósági döntése nyomán. A bíróság szerint bűncselekményt követett el azzal,hogy 2007-ben egy ottani bulin széttépett egy Bibliát, majd azt a hazugságok könyvének nevezte, a katolikus egyházat, pedig a föld leggyilkosabb kultuszának titulált.

A frontember ügyvédje korábban azzal védte, hoyg Nergalnak nem volt szándékában másokat megsérteni vallásos hitükben, de a legfelsőbb bíróság szerint ez nem lényeges szempont. Egyszer már született egy ítélet 2011.-ben, ahol egy lengyel bíró döntése az volt, hogy Nergal a zenekar stílusához összeegyeztethető művészi önkifejezést valósított meg. Ryszard Nowak, a Lengyel szektaellenes szerveződés vezetője, aki korábban parlamenti képviselő is volt, ezek után fordult a legfelsőbb bírósághoz állásfoglalásért.

Ezek után egy megyei bíróság fogja meghoznia döntést. A "szimpatikus" Nowak ezek után azt nyilatkozta a Lengyel TV-nek, hoyg ezzel egyértelművé vált, hogy a művészi szabadságnak is van határa. Az azonban nem tűnik valószínűnek, hogy a 2 évet ki is szabnák Nergalra, hisz eddig erre nem volt példa.