MC5 - Faith No More-, Soundgarden- és Fugazi-tagokkal érkezik a zenekar Budapestre!
Írta: Slayer   
2018. augusztus 01. szerda, 17:43

1968, Detroit. A magát a városról elnevező Motor City Five, azaz rövidítve MC5 helyben már népszerű rockbanda élőben felveszi első lemezét, amely Kick Out the Jams címmel jelenik meg a következő évben, Rolling Stone-címlapra, a világhírbe és a zenetörténetbe katapultálva a zenekart. Az egyik legfontosabb rock-protopunk lemez felvételének ötvenedik évfordulóján az egykori MC5-gitáros, Wayne Kramer elképesztő szupergruppot trombitált össze Faith No More-, Soundgarden-, Fugazi- és Zen Guerilla-tagokból, hogy egy monstre turnén együtt ünnepeljék meg a jubileumot. Az MC50 elnevezésű turné Budapestre is elérkezik, ahol november 24-én az A38 Hajón, egy súlyos klubkoncerten testközelből láthatjuk a zsneiális zenészeket.

Idén ötven éve, hogy az MC5 élőben rögzítette első nagylemezét, a Kick Out the Jamst, amely azóta nagyjából minden garázsrock- és punkzenekar alapműve lett, így bőven meg is érdemli azt az ünneplést, amit Wayne Kramer gitáros-énekes készít.

MC5 Remastered Tartar Field - Ramblin Rose/Kick Out The Jams/Looking At You - July 1970

A lemezt rögzítő eredeti felállásból már sem Rob Tyner énekes, sem Fred "Sonic" Smith gitáros nem él, de Kramer nemcsak őket, hanem önmagán kívül mindenkit helyettesít majd a lemezt ünneplő turnén. ráadásul nem is akárkikkel. Az all-star csapatban nem kisebb nevek játszanak, mint Marcus Durant énekes a Zen Guerrillából, Kim Thayil gitáros a Soundgardenből, Brendan Canty dobos a Fugaziból, és az eredetileg kiválasztott King's X basszusgitáros, Doug Pinnick helyett Billy Gould a Faith No More-ból! Az MC50 nevű turné amerikai lábának zárófellépése Detroitban lesz, szinte napra pontosan az után 50 évvel, hogy a lemezt felvették a városban.

De utána az MC5-szupergrupp-inkarnáció átugrik Európába, és fellép Budapesten is, november 24-én az A38 Hajón, hogy egy súlyos klubkoncerten zseniális zenészek játsszák el a rocktörténet egyik legfontosabb lemezét.


MC5's "Come Together" Live MC50 - World Tour Teaser!

MC50 (USA)

MC5 Kick Out the Jams 50th Anniversary Tour

2018. november 24., szombat 20:00

A38 Hajó Koncertterem Petőfi híd budai hídfő Jegyár: 5.900 Ft, elővételben: 4.900 Ft.

Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.


A zenekar tagjai

Wayne Kramer (MC5): ének, gitár

Marcus Durant (Zen Guerilla): ének

Kim Thayil (Soundgarden): gitár

Billy Gould (Faith No More): basszusgitár

Brendan Canty (Fugazi): dob


Honlap 

Facebook 

Instagram 

YouTube 

Spotify 

Twitter