Dream Spirit – Kínai zenekar is játszik a pénteki Folk Metal Nighton!
Írta: Slayer   
2018. július 26. csütörtök, 19:51

Különleges zenei utazást tehetnek azok, akik most pénteken a TRIP Hajóra látogatnak, hiszen a Folk Metal Night fő fellépője, a DreamSpirit egyenesen Kínából érkezik a magyar fővárosba. Előttük egy olasz orkcsapat is színpadra lép a Blodiga Skald személyében, de hallhatjuk a magyar Rumproof, Leecher és NoamutheN zenekarokat is.

A DreamSpirit zenekar Kína egyik szent hegye, a Taj-hegy lábainál jött létre, ahol a konfuciánus eszmék máig elevenen élnek. Ikergitárokra épített, dallamos heavy metal zenéjükben hangsúlyos szerepet kapnak az ősi kínai hagyományok, melyek a dallamokban és az epikus dalszövegekben is visszaköszönnek. A hagyományos kínai húros és fúvós hangszerek, így a ku-cseng, az erhu és a dizi teszik összetéveszthetetlenné dalaikat. A jelenleg Pekingben működő hattagú csapat első albuma 2014-ben jelent meg, aktuális lemezük pedig a 2017-es ’General Triumphant’. Európa-turnéjuk keretében érkeznek Budapestre, de meghívást kaptak többek között a szlovéniai Metaldays fesztiválra is. Alchemy című daluk nemrég egy kínai film főcímdala lett.

DreamSpirit - Alchemy - The War Records of Deification

Az este másik külföldi fellépője Rómából érkezik: a Blodiga Skald 2014 óta működik, modern metal elemeket ötvözve harmonika- és hegedűbetétekkel, a szövegekben pedig a szerepjátékok ork martalócaira koncentrálva. Legutóbbi lemezük a 2017-es ’Ruhn’.

Blodiga Skald - Panapiir

A TRIP hajón ezen az estén három már jól ismert magyar zenekar is játszik: a Rumproof folk metal zenéjében a kalózkultuszhoz tartozó népzenei dallamokat ötvözi zúzós, döngölős, itt-ott feszes, néhol matekmetalos elemekkel. A Leecher egy szimfonikus csellómetalt játszó magyar zenekar, mely gitárok helyett csellókra és női énekhangra építkezik. A NoamutheN 2007 óta működik, ők Tolkien alkotásainak megzenésítésével foglalkoznak.

Az öt zenekar most pénteken játszik a TRIP Hajón, ami a budai oldalon, a Batthyány tér közelében, a Szilágyi Dezső téren lévő 2-es mólónál található.

Folk Metal Night: Dream Spirit Eureopan Tour

2018 2018. július 27., péntek 19:30

Budapest, TRIP Hajó

Dream Spirit, Blodiga Skald, Rumproof, Leecher, NoamutheN koncertek

Facebook-esemén: https://www.facebook.com/events/2050104105214462/

Belépő: elővételben 1.200 Ft, a helyszínen 1.500 Ft

Jegyek kaphatók a helyszínen, és a http://trip.jegy.hu oldalon.


Menetrend:

19:00 Kapunyitás

20:00 NoamutheN

21:00 Rumproof

22:00 Blodiga Skald

23:00 Dream Spirit

00:00 Leecher