Canens Leap - Megjelent a Tolna megyei dallamos modern metal csapat első dala!
Írta: Slayer   
2018. július 18. szerda, 20:32

Megjelent a Tolna megyei medern metálos Canens Leap bemutatkozó dala. A srácok első dalukat a youtubon egy szöveges videó kíséretében hozták nyílvánosságra. Ez a dal egyben a nyár végére várható ötszámos debütáló EP-jük a 'Silence Within' felvezetése is.Élőben legközelebb augusztus 17-én az ingyenesen látogatható őcsényi repülőtéren megrendezésre kerülő II. Nyárzáró rock Esten lehet elcsípni őket a The Four Keys, az Idióták és a Country Road társaságában.

"A zenekar 2016 márciusában alakult egy Tolna megyei kis faluban, Ladományban, azonban jelenlegi formáját és nevét 2018 elején nyerte el. A zenekar alapját egy testvérpár és egy barát képezik, akik kisgyermek koruk óta együtt zenélnek, hozzájuk csatlakozott utolsóként az énekes. Így nyerte el végleges formáját a zenekar. A kezdeti hard rock és punk alapú feldolgozásokat és kezdetleges saját számokat egyre felváltották az összetettebb, érzelmesebb, metálhoz közelebb álló tételek. A Déldunántúli régió majdnem összes klubjában megfordultak olyan zenekarok vendégeként, mint a Kies, a Fatal Error, a Hot Beaver vagy a Don Gatto."

(fotó: Ruip Gergő)

(Tagok balról- jobbra: Szabó Gergely, Szabó Márton, Gergely Bence, Varga Ábel)

"A nevünk a római mitológia egyik istenségére, Canensre reflektál. Ő a dal nimfája, és az erdő hangja, leap pedig az angol ugrás, szökkenés szóból jön. Így a név az eredeti mitológiai történet csúcspontjára, a nimfa halálára játszik rá, aki szerelme vélt hűtlensége miatt vetette magát a folyóba.

Zenénket kemény riffek és dallamos ének jellemzi, célunk olyan kemény zenét játszani, amely befogadható a stílusban nem jártasak számára is, mindeközben igyekszünk megtartani a bonyolultabb szerkezeteket.”

A most hallható dal, az öt számos debütáló EP elsőként megjelenő tétele. Hogy ne maradj le az újdonságokról, kövess minket a youtube-on és a közösségi oldalakon."

Facebook: https://www.facebook.com/canensleapband/

Instagram: https://www.instagram.com/canens.leap.band/

Canens Leap - Canens Leap