Idióták - Új dallal jelentkezett a bátaszéki punkrock csapat!
Írta: Slayer   
2018. július 08. vasárnap, 16:59

Új dallal jelentkezett a bátaszéki punkrock csapat az Idióták! A még mindig roppant fiatal tagsággal bíró csapat a 'Túl Komoly' dala már a nyár végére várható második EP-jük felvezető és egyben címadó dala. A ' Végtelen Hétvége' folytatása már egy komorabb, metálosabb hangzást és komolyabb szöveget rejt. A zenekar rövidesen egy klipet is fog forgatni. Ősszel pedig egy többállomásos turnén szeretnék bemutatni az új anyagukat. Legközelebb augusztus 22-én játszanak Alsóörsön a Zorall Sörolimpián.

Idióták - Túl Komoly [OFFICIAL LYRIC VIDEO]

"A zenekar a Tolna megyei Bátaszéken alakult 2013-ban. Heti rendszerességgel zenélünk, többször felléptünk már akusztikus formációban, városi rendezvényeken, valamint országszerte klubokban és nagyobb fesztiválokon is, emellett van egy saját mini-fesztiválunk is, a Cikádor Rock City Festival.

Jelenleg második EP-nken dolgozunk (az első 'Végtelen Hétvége' címmel megtalálható a Youtube-on), mely a 'Túl Komoly' címet viseli. Ezen a kislemezen már keményebb hangzást és komolyabb hangvételt is választottunk, stílusunk a laza punkosból a bólogatós metálosabb felé módosult. Ennek a kislemeznek az első, címadó tételét adtuk most ki pénteken egy szöveg videó formájában. A dal az őrületről szól és annak következményeiről, szövegét leginkább a Nolan-féle Batman film Jokerének monológjai ihlették.

A kislemez további dalai közül egyhez videó klip is fog készülni, a maradék három pedig nyár végétől lesz elérhető a zenekar Youtube valamint Bandcamp csatornáján, emellett pedig koncerteken CD formátumban is elérhetőek lesznek.

Ősszel egy többállomásos turnén szeretnénk bemutatni a kislemezt, és a jól bejáratott városok mellett új helyekre is igyekszünk majd eljutni."

A zenekart több oldalon is lehet követni:

https://www.facebook.com/idiotakzenekar/

https://www.instagram.com/idiotakzenekar/

www.youtube.com/c/IdiotakZenekarOfficial

https://soundcloud.com/user-476801741

https://idiotak.bandcamp.com/releases