Elhunyt Vinnie Paul a Pantera és a Damageplan egykori, a Hellyeah jelenlegi dobosa!
Írta: Slayer   
2018. június 23. szombat, 08:40

54 éves korában váratlanul elhunyt a Pantera és a Damageplan egykori, a Hellyeah jelenlegi dobosa, a néhai Dimebag Darrell bátyja, Vinnie Paul. A halálának körülményeiről egyenlőre nem lehet semmi konkrétumot tudni, csak ami a Pantera Facebook oldalán megjelent rövid közlemény tartalmaz.

"Vincent Paul Abbott, azaz Vinnie Paul elhunyt. Pault leginkább a Pantera és a Hellyeah dobosaként lehetett ismerni. További részleteket egyelőre nem tudni. A család tiszteletet kér a nyilvánosságtól ezekben a nehéz időkben."

Vinnie Paul Memorial Tribute (March 11, 1964 – June 22, 2018)

Vinnie Paul az öccsével, a 2004-ben gyilkosság áldozatává lett Dimebag Darrell gitárossal és Rex Brown bőgőssel együtt alakította meg a Panterát még 1981-ben Dallasban. A zenekar kezdetben Texasban kisebb klubokban játszott feldolgozásokat és inkább a dallamosabb glam/hard rock vonalon mozgott, majd, énekest cseréltek és a negyedik nagylemezükön, a Power Metalon már a New Orleansból érkezett  Phil Anselmo énekelt és egy jóval súlyosabb irányba indultak el, a következő albumuk meg is hozta a nagy áttörést, ahol az új húzós, zúzós, groovos stílusukat tökélyre fejlesztették, a Cowboys From Hell lemezzel egy igazi markáns stílusalapító anyagot tettek le. A Pantera pályafutása során négy Grammy-díjat kapott, 9 lemezük szerepelt a Billboard-listán, az 1994-ben kiadott Far Beyond Driven egyenesen az első helyen debütált.

Pantera - Cemetery Gates

A Pantera feloszlása után Dimebag és Vinnie összehozta Damageplan zenekart Pat Lachman énekessel és Bob Zilla basszerrel. Majd jött a tragédia, 2004. december 8-án az Ohio állambeli Columbusban adott koncert közben egy őrült a színpadon lőtte le Dimebag Darrellt.

Damageplan - Save Me

Rebel Meets Rebel - "Nothin' to Lose"

2006-ban Vinnie Paul megalapította a Hellyeah zenekart a Mudvayne énekesével Chad Gray-jel és gitárosával Gregg Tribbett-tel valamint Tom Maxwell-lel a Nothingface gitárossal. Ennek a csapatnak egészen mostanáig a tagja volt.

HELLYEAH-Blood For Blood-Live in Australia

Nyugodj békében, Vinnie Paul!