Kretens-ETA - Pénteken dupla ős-punk lemezbemutató buli Budapesten!
Írta: Slayer   
2018. május 15. kedd, 19:21

Az 1981-ben alakult legendás punk banda, a KRETENS több, mint 3 évtized zenei termését nézte át és vonult vele stúdióba, hogy újra rögzítse a kultikus punk-rock himnuszokat. A “35 év” címre keresztelt, 16 dalt tartalmazó válogatáslemez a májusi HammerWorld magazin mellékleteként jelent meg.

Kretens - Ez még itt nem Amerika

▶️ Kretens: 35 év (2018) a digitális platformokon songwhip.com/album/kretens/35-ev

▶️ETA: Történelmi hazugságok (2016) a digitális platformokon songwhip.com/album/eta/tortenelmi-hazugsagok

ETA - Nézz a világ seggébe

A punk veteránok pénteken ezt Budapest egyik új koncerttermében, az Analog Music Hallban mutatják be a szintén legendás, több mint 3 évtizedes múltra visszatekintő ETA társaságában, amire érdemes időben érkezni, mivel az első 40 érkező ajándékba kapja a frissen megjelent régi-új válogatáslemezt. Az anyag piros vinylen (bakelit) is forgalomba kerül a Fucktone Records jóvoltából, mely a koncerten lesz először, és a nagy érdeklődés miatt lehet, hogy utoljára megvásárolható (a kiadványból mindössze 175 példány készült).

A Kretens-re a ‘80-as évek elején hamar felfigyelt az Állambiztonság, így a hatóságok még rendszeresen vegzálták őket, koncertjeiket többször betiltották, több tagjukat előállították, Hemü például rendőrségi figyelmeztetést, Max pedig megrovást kapott nagy nyilvánosság előtt elkövetett államellenes izgatás miatt.

A nyomás azonban a rendszerváltás felé közeledve hamar csökkent, 1985-ben már a PeCsában játszottak, sőt egy NSZK-beli rövid turnét is engedélyeztek a zenekarnak, amit nagy sikerrel csináltak végig.

A zenekar jelenlegi felállása:

Horváth Attila "Hemü" - ének

Kovács-Moletz Gábor - gitár

Doba Dániel - basszus

Varga Zoltán - dob

 

▶️ ETA & Kretens lemezbemutató koncert Facebook eseménye: www.facebook.com/events/1283973338404636/

▶️ Kretens Facebook: www.facebook.com/kretens

▶️ ETA Facebook: www.facebook.com/ETAzenekar

▶️ EDGE Records Facebook: www.facebook.com/EdgeRecordsHungary