Thin Lizzy - 1983 után ismét stúdióban
Írta: Gery   
2012. augusztus 27. hétfő, 12:57

thin-lizzy-pa01A legendás ír Hard Rock banda Phyl Lynott 1986-os halála óta nem készített lemezt, azonban a mostani felállás már annyi ideje együtt dolgozik, hogy a srácok úgy döntöttek mindenképpen lemezre kell venniük az együtt eltöltött évek alatt összegyűlt ötleteket. A Classic Rock Magazin egyenesen a stúdióban látogatta meg a csapatot, ahol a zenekar alapító gitárosa Scott Gorham válaszolt is néhány rövid kérdésre.

Mióta dolgoztok a lemezen?

Kb. 6 hete eltöltöttünk 3 napot a stúdióban. Akkor kezdtük el még akkusztikus gitáron kidolgozni a dalokat, ötleteket. Most már bekapcsoltuk az erősítőket is és elkezdtük a dalokat klasszikus Thin Lizzy érzéssel átitatni, remekül megy!

Hogy szólnak az új dalok, vannak már dalcímeitek?

Nincsenek. Nem szeretnénk magunkat túl nagy nyomás alá helyezni, így nem is hajszoljuk magunkat fölöslegesen. Lassan 30 év telt el azóta, hogy a legutóbbi lemezünket feljátszottuk, szóval ez a néhány hét már igazán nem számít. De az biztos, hogy még ebben az évben befejezzük a lemezt.

Megtaláltátok már a megfelelő producert?

Pillanatnyilag saját magunk látjuk el a producer szerepét. De nagyon szeretnénk megnyerni magunknak Bob Rock-ot. Már beszéltünk is vele a témáról, szerencsére érdekli a dolog, de nagyon elfoglat, így hozzá kellene igazítanunk a beosztásunkat. Reméljük, hogy végül összejön!

Nagyon sok olyan rajongó van, akik szerint egy lemez Phyl Lynott nélkül nem is lenne igazi Thin Lizzy...

Igen, ezzel én is gyakran szembesülök. De már olyan régóta játszunk együtt ebben felállásban, hogy egyszerűen muszáj volt stúdióba vonulnunk és felvenni az évek alatt felgyülemlett ötleteket.

Vannak a tarsolyotokban olyan még Phyl által megírt dalok, amelyeket most végleg kidolgoztok és felvesztek?

Talán kettő. De először még alaposan át kell néznünk ezeket a dalokat és eldöntenünk, hogy vannak-e olyan jók, hogy rákerüljenek az albumra .

A Thin Lizzy november 13-án Budapestet is meglátogatja majd az őszi turnéjával!