Feloszlik a Norther
Írta: Gery   
2012. július 25. szerda, 11:26

A finn melodikus death/black metal banda hosszas gondolkozás és mérlegelés után úgy döntött, hogy beszünteti tevékenykedését. A döntést azzal indokolták, hogy a tagok nem tudják már összehangolni a Norther és a többi bandájuk működtetését...norther2011

Az elmúlt év folyamán vált mindez egyértelművé, hiszen a zenekar egyre több fellépést kényszerült lemondani, illetve sokszor kisegítő zenészeket kellett alkalmazniuk a lekötött bulik megtartása érdekében.

A tagok egyébként valóban sok felé érdekeltek, a basszusgitáros Jukka Koskinen a Wintersun és az Amberian Dawn sorait is erősíti,  Aleksi Sihvonen énekes a Medicatedben és az Asxx-ben énekel még, Heikki Saari dobos a Tuoniban, Naildownban,  és az Amberian Dawnban is érdekelt, a gitáros Kristian Ranta a szóló projektjével folytatja a zenélést,  Daniel Freyberg gitáros a pedig Naildownban fog muzsikálni, de például az Ensiferum jelenlegi énekese, Petri Lindroos is innen került be a jelenlegi bandájába.

A zenekar júniusban még fellépett nálunk a Vekeri Fesztiválon, úgyhogy akik ott voltak egy kisebb történelmi pillanat részesei is voltak. A csapat utolsó koncertjének dátuma is ismert már, augusztus 10-én a Brutal Assault fesztivál keretein belül zárja le 12 éves pályafutását a Norther.

Egy dal a boldogabb időkből, még Petri Lindroos-al a csapat élén: