Moby Dick - Jövő szombaton Felvidéken a Harloch és a Gilotin társaságában!
Írta: Slayer   
2015. augusztus 29. szombat, 16:27

Jövő szombaton, azaz szeptember 5-én a felvidéki, Komáromszentpéter kultúrházában ad koncertet a soproni thrash csapat Moby Dick, a budapesti black metal Harloch és az imeli' (Felvidék)modern rock Gilotin. A koncert pontban 19:00 kor kezdődik. Az eseményhez itt lehet csatlakozni.

A soproni Moby Dick a hazai rockzene élvonalának meghatározó együttese. Az energikus koncertjeiről elhíresült zenekar tagjai tinédzserként már a 80-as évek közepén országos népszerűségre tett szert. 1990-ben jelentették meg első nagylemezüket, amelyet azóta 10 sorlemez követett.

A zenekar az 1990-es években koncert látogatottsági csúcsokat döntött. A budapesti Körcsarnokban teltház előtt lépett színpadra, de a Petőfi Csarnok szabadterének is rendszeres fellépője volt, ahol 1993-ban dupla teltházas koncertet rendeztek. Az egész Kárpát-medence magyar lakta területeire is eljutott a zenekar, közel 40 állomásos turné keretében. 1995 és 1996-ban, a Diáksziget Nagyszínpadán léptek fel.

10 év aktív, szinte non-stop turnézás után, a zenekar közös megegyezés alapján néhány éves pihenőre tért, majd 2002-ben, 4 év szünet után, a rajongók kitartó biztatásának és koncert-meghívási ajánlatok hatására, a Moby Dick újból színpadra állt. Az újkori koncerteken felszabadult energiák egy maximálisan feltöltődött zenekart mutattak. A várakozáson felüli siker a Moby Dick gépezet újbóli beindulását eredményezte, ami azóta is teljes erővel tart!

Jelenleg pedig a tavaly kiadott Földi Pokol albummal turnéznak országszerte nagy sikerrel, és a nyári fesztiválok után jópár koncertet adnak a felvidéki és erdélyi magyar lakta területeken.

Moby Dick - Smici 50 - Földi pokol lemezbemutatók Koncert

A budapesti Harloch zenekar is már 14 éves múltra tekint vissza, de az utóbbi időben lett a black metal csapat igazán ismert, a remekül sikerült Damnatio ad bestias (Itt meghallgatható) albumnak is köszönhetően, melyet Sopronban rögzítettek Smici mesterrel az MD stúdióban. Az Árnyjáték EP utóda rengeteg tagcsere után született meg, az alapító Akhsesef gitároson kívül már minden poszton többen is szerepeltek. A csapat legutóbb egy kényszerű doboscserén esett át így Komáromszentpéteren már Mortym csépeli a cuccot. A zenekarra jellmző a rendkívül igényesen megírt magyar nyelvű történelmi, mitológia vonatkozású dalszöveg.

Harloch - Salemi mese

A felvidéki Imélyen alakult a modern rockot játszó Gilotin a négytagú formáció tavaly adta ki első nagylemezét Relative Perspective (Itt meghallgatható) címmel. A srácok angol nyelven énekelnek és érdekesség, hogy az énekes Attila, egyben a billentyűs is a csapatban. A 12 dalos bemutatkozó lemez, egy változatos modern egyben még kicsit útkereső csapatot mutat, akik a hangszereiken remekül játszanak. A csapat a 2015-ös Zorall Sörolimpiára is meghívást kapott.

Gilotin - The Hidden Truth