20623416 1494341173958890_2002304933_o

Don Gatto

Hangfoglalás 2012
Írta: Slayer   
2012. október 08. hétfő, 19:45

Idén október 5-től-7-ig került megrendezésre a Syma csarnokban az immár hagyományosnak mondható Hangfoglalás zenei kiállítás és vásár a HANOSZ (Hangszeresek Országos Szövetsége) szervezésében. A 3 nap alatt a szervezők ígértek mindent a rendezvény iránt érdeklődőknek, mi szem szájnak ingere rengeteg zenei eseményt, bemutatókat a hazai szintér színét javát. Úgyhogy elhatároztam idén én is elmegyek végre és megnézem miről is szól egy ilyen jellegű történet.

De be kell, valljam a 3 napból összesen egy kicsit több mint másfélórányi esemény jutott nekem osztályrészül, az egyéb elfoglaltságok és a rengeteg kedves pesten élő barát, rokon ismerős miatt. Azonban a lényeget így is sikerült levágni. A nézelődéshez szereztem egy tettestársat is Heisz Csabus Prompt gitáros személyében, hogy azért mégiscsak avatott szakemberrel járjam be a termeket. A bejáratnál foglalt mindjárt helyet az artisjus standja, akik úgy látszik itt is a csősz szerepét vállalták magukra. Gondoltam itt majd visszafelé érdeklődöm, de addigra már az asztaluk is eltűnt. Ami viszont ennél sokkal érdekesebb, hogy a B csarnokba belépve még félhétkor is igen szépen hömpölygött a tömeg, és az egy főre jutó zenészek száma egynél több volt. Pillanatok alatt botlottunk bele a Tankcsapda dobos fejes Tomiba, a Leander Rising, Nevermore gitáros Vörös Attilába, aki éppen akkor fejezte be a Silverblade erősítők standjánál fellépését Köteles Leanderrel és Jozzy-val. De tőle alig 20 méterre már Dandó Zoli a Forte Acoustic nál folytatta is, míg végül kikötöttünk a Marshall Joe Satriani és DSL15H Audmax/Garry standnál. Itt végre megtaláltuk Csabus által keresett Lukács Petát aki Nagy Ádámmal az oldalán, bizony még az olyan laikusoknak mint én is tudott nagyon érdekes dolgokat mutogatni, vmi hihetetlen lazasággal és könnyedséggel adta elő főleg improvizatív műsorát. Egy kis nézelődés a Cort gitároknál, majd a Peavey erősítőknél.

Aztán eszünkbe jutott, hogy a ma esti sztárvendég Ryan Roxie és elindultunk megkeresni azt a színpadot ahol ő tolja. Közben még egy kedves Zalaegerszegi ismerőssel is összefutottunk, így természetesen már rég vége volt és éppen a Beatrice kezdte a programját, amit azért elég sokan követtek figyelemmel a hátsó sorokban legnagyobb döbbenetünkre, még Balázs Palit is felfedeztük. Elég furcsa látványt nyújtott ebben a közegben (De mindenkit megnyugtatok, göndör fürtjei tökéletes állapotban maradtak a buli végére is) főleg hogy tőle jobbra a Necksprain ritmusszekciója bámészkodott, tőle balra pedig a Cadaveres gitáros Körmi beszélgetett cimboráival. Miután Freó és csapata annyira nem kötött le minket, pedig még új dalt is játszottak, aminek az volt a lényege, hogy Feró szerint minden nőt meg kell d..ni, de legalábbis törekedni kell rá. Nos, a közönség női része annyira nem díjazta, majd elbohóckodott azzal, hogy a koncerteket az esemény facebook oldalán figyelemmel lehetett kísérni, és hogy ő ezt mennyire nem érti, így a telefonján győződött meg róla hogy tényleg igaz. Volt szponzortól kapott babos kendős ricse bőgő és néha még egy két számot is játszottak közben. De miután ez minket nem nagyon hatott meg elindultunk vissza még egy kicsit nézelődni, de sajnálattal közölték, hogy ma már onnan csak kifelé lehet jönni és szívesen látnak minket vasárnap délelőtt 10-órától ismét. Úgyhogy visszamentünk Feróékhoz akik még pár számot adtak a népnek az össznépi bulihoz. A Vasárnap délelőttre tervezett látogatásunk sajnos elmaradt, mert Molnár „Szőrös” Péter barátom kétnapi koncerttel egybekötött éjszakázás után (Depresszó, Alvin majd 3 óra Omega) közölte, hogy ő feladja a küzdelmet. De nem adjuk fel, jövőre reméljük, ismét megrendezik és akkor talán több időt tudunk mi is ott tölteni. Mint utóbb kiderült a rendezvény rekordot döntött az 52 ezres látogatószámmal. És jövőre ezen is túlakarnak tenni a szervezők! www.hangfoglalasonline.hu