Lizzy Borden - Rocktogon
Írta: Gery   
2012. április 01. vasárnap, 21:14

Lizzy Borden,Twister
2011. november 30
Rocktogon-Budapest

 


Amikor megjelent a hír, miszerint a 80’-as évek egyik legizgalmasabb és legegyedibb hard rock bandája Budapestre látogat nem sokáig volt kérdéses, hogy ezt a bulit bizony látni kell! Több okból is kihagyhatatlannak számított ez az „ajánlat”: egyrészt ez volt az első alkalom, hogy hazánkba látogattak, ez pedig általában a közönség mellett a zenészeknek is különleges motivációt ad. A másik ok:a zenekar látványos, show elemekkel teli koncertje szintén az „egyszer látni kell” kategóriába tartozik. Persze maga a zene is első osztályú, a banda meglehetősen hosszú és minőségi életművel rendelkezik, amit megéri közelebbről is megismerni.DSCF9022


 Az elő zenekar szerepét egy tehetséges magyar banda, a Twister töltötte be. Ők a nemrég megjelent „Az Ördög Lánya” című bemutatkozó albumukat népszerűsítették ezzel a fellépéssel. Zeneileg a dallamos hard rock jelző talán a leginkább rájuk illő,de erről mindenki meggyőződhet a saját fülével is. Azért annyit még hozzátennék, hogy ez a lemez nálam a tavalyi év tíz legjobbja között volt, szóval megéri meghallgatni!

twistersetlist


A koncert előtt nagyjából háromnegyed órával érkeztünk a helyszínre,de mivel még sosem jártunk a helyszínen és az embertömeg sem sodort be senkit a kapun,ezért egy hosszabb-rövidebb bolyongás után találtunk csak rá a helyszínre. Ott sem fogadott éppen díszkivilágítás ,mindössze egy éttermeknél használatos ártábla jelezte,hogy jó helyen járunk,a táblát kissé elvonatkoztatva így is értelmezhetjük:”Ma esti menünk Lizzy Borden”.

DSCF9001
 
Belépve a klubba egyből leszűrhető volt,hogy az este létszáma egy jobb házibuliéval vetekszik,maximum ötvenen lehettünk az egész koncert alatt. Aztán úgy fél kilenc körül bele kezdett a Twister ,bár a viszonylag rossz hangzás,illetve az alacsony nézőszám miatt aligha ez lesz életük legjobb koncertje. Mindenesetre tisztesen hely álltak a körülmények ellenére is,a dalválasztásnál főleg a saját szerzeményekre és néhány(főleg DIO nóták) feldolgozásra voksoltak.

DSCF9016

 


Aztán fél tíz körül végre színpadra lépett az est főattrakciója, a Lizzy Borden. Már a nyitó Tomorrow Never Comes első taktusainál maguk mellé állították a közönséget,egy felejthetetlen bulit produkálva ezzel. Az énekes Lizzy Borden igazi  frontemberként tartotta egyben a produkciót,persze ehhez a többiek is hozzátettek szépen. Minden szám végén új maszkot húzott, gyakran még a ruházatát is teljesen lecserélte. Persze nem maradhattak el a védjegyükké vált show elemek sem,mint például a közönség első sorainak  művérrel való bekenése a There Will Be Blood alatt. Az olyan további klasszikusok ,mint a Red Rum,Me Against The World vagy az Eyes Of A Stranger mellett jutott idő gitár,basszus,illetve dobszólóra is. A ráadásban előadott Master Of Disguise pedig igazi eufóriát okozott a jelenlevők körében! A buli után még volt lehetőség közös fotóra,dedikálásra vagy éppen kötetlen beszélgetésre a srácokkal,készségesen rendelkezésre álltak,ezt a hozzáállást szívesen figyelmébe ajánlanám jó pár –most meg nem nevezett- bandának.

DSCF9003


Összességében egy örök élménnyel gazdagodott,aki eljött a bulira. Egy profi,de minden tekintetben közvetlen és szimpatikus zenekart láthattunk,akik a gyér nézőszám ellenére is teljes odaadással játszottak. Reméljük ,hogy az vége felé esedékes új lemez turnéja sem kerül el minket és már jóval többen,méltó fogadtatásban részesíthetjük őket!

DSCF9029


Az este folyamán elhangzott dalok:
Tomorrow Never Comes
Red Rum
Live Forever
Visual Lies
Edge Of Glory
Eyes Of A Stranger
Basszusszóló
Under Your Skin
Come Out At Nite
There Will Be Blood
Gitárszóló
Me Against The World
American Metal
Rod Of Iron

 

Ráadás:
Dobszóló
Master Of Disguise

 
topmenu