Pannónia Fesztivál beszámoló (vasárnap)
Írta: Gery   
2012. május 31. csütörtök, 18:34

Pannónia Fesztivál
2012.május.27. vasárnap
Szántód


Nem is olyan sokkal a buli előtt (kb. egy héttel előtte) vetődött fel az ötlet, hogy idén is meg kéne látogatni a PaFe-t, egy rövid átgondolás után az is eldőlt, hogy erre a legalkalmasabb nap a vasárnapi – záró – nap lesz. Ennek több oka is volt: egyrészt mert ezen a napon mutatkozott be a fesztiválon a Hátsó Ajtó, másrészt több banda is érdekes volt az aznapi programból.

 

A társaság összetrombitálása után meg is érkeztünk a fesztivál területére kb. fél órával Peti-ék kezdése előtt. A buli elején nem voltak sokan, de nagyon gyorsan megtelt a sátor (persze azért nem teltházra kell gondolni) és a koncert nagyon faszán le is ment! A hangzás nagyon jó volt, ráadásul a közönség is jó hangulatot csinált, külön öröm volt hátra felé nézve azt látni, hogy ismeretlen arcok is kívülről énekelték a szövegeket! A koncert persze nem volt olyan hosszú, mint itthon megszokhattuk, de azért a legtöbb közönség kedvenc belefért, a teljesség igénye nélkül: „Amitől élek”, „Szemedben a pokol”, „Itt kezdődik el”. Én azért kicsit hiányoltam a személyes kedvencemet a „Nem hall, nem lát”-ot, de ez legyen a legnagyobb probléma. Mindent összevetve tehát a csapat megállta a helyét és remélhetőleg jövőre is fel fognak lépni a fesztiválon!

564904 358343054221120 128748377180590 903235 1888116357 n

A buli után egy hosszú üresjárat következett, ami egészen a Road bulijáig tartott, így a közben történt eseményekről nem igazán tudunk beszámolni, de ez a kép azért idekívánkozik:

540675 358343744221051 2112037712 n


A Road előtt még egy rövid időre azért belenéztünk a Kowalsky meg a Vegába, de ez nagyjából két számot takar , hiszen közben a nagyszínpadon már kezdett a Road! Na ott aztán tényleg nem lehetett léggitározás és headbangelés nélkül, a háttérbe húzódva figyelni! Az első nótától az utolsóig baromi intenzív koncertet adtak Máté-ék, nem volt üresjárat! A közönség pedig tényleg beindult rendesen! Mindenki énekelte a számokat kívülről, aki nem az pedig a már említett metalos segédeszközöket vette igénybe. A koncert végére aztán senkinek sem lehetett hiányérzete, a csapat kijátszotta magából azt, amit tud! Szerintem elég csak egy-két címet felsorolnom, például  „Vissza kettő” vagy „Nem elég” és rögtön pontos képet kapunk arról, hogy milyen is volt a buli!

Aztán megint jött egy hosszabb szünet, a társaság egyik fele hazament és az ezzel járó dolgok miatt ki maradt a Kalapács koncertje, amit személy szerint kicsit sajnálok, de majd legközelebb, hiszen még bőven lesz alkalom idén nyáron elkapni Kalapács Józsit és bandáját, nem is bánkódom most emiatt, legalább volt időm kipihenni a Road koncertjét. Ennek ellenére azért két nótát(Bűnöm a rock, Ítélet helyett) sikerült elcsípni, ami megadta a további este alaphangulatát!

74708 358342674221158 1557066499 n

A folytatásban jött a magyar metal zene egyik leghírhedtebb bandája az Akela. Főnökékkel rendszeresen összefutok, hiszen tavaly is kétszer láttam őket a nyár folyamán és ugye már idén is sikerült megnézni őket. Anno a „Fekete bárány” című lemezüket sokat hallgattam, így bár nem vagyok a csapat rajongója, de van némi közös múltam velük. A koncert bár nem hozott semmi extrát, de egy teljesen korrekt buli volt, ahol mindenki ezerrel pörgött, nem hiába van itthon az Akelának az egyik leghírhedtebb tábora, ezt itt is bizonyították, eszelősek voltak :). A koncerten egy új dalt is bemutattak, ami bizakodásra adhat okot a rajongóknak egy új lemezzel kapcsolatosan.

Majd végre jött az a banda, akik miatt idáig utaztam (a Hátsó Ajtó mellett): a KISS Forever Band! Kiss fanatikusként nekem ez egy nagyon rég várt találkozás volt, Európa és a világ legjobb tribute zenekarával. A koncert nagy sajnálatomra fél órás késéssel kezdődött, mert sajnos egy- két road nem tud olyan gyorsan felépíteni egy olyan profi hangcuccot, mint Pocky-éké, illetve az sem segített, hogy Váry „Strachild” Marci Marshall feje sem akart beindulni. Aztán végre sikerült koncertképessé tenni a cájgot és kezdődhetett a buli! A Deuce volt a nyitódal, bár erre nem nagyon kellett fogadni. Aztán jöttek szép sorban az olyan dalok, mint a Crazy, Crazy Nights, a Firehouse, vagy az I Love It Loud. Persze a klasszikus show elemek sem maradhattak el, mint a vér és tűzköpés, amelyek minden KISS Show szerves részét képzik. A buli - köszönhetően a kései kezdésnek - elég rövid lett, de ezt az időt is kihasználták a srácok maximálisan! A koncert végén Pocky még egy pengetőt is adott annak köszönhetően, hogy kvázi hülyét csináltam magamból, miközben egyszemélyes közönségnek képzeltem magam, de ilyen a rock n roll :) ! Remélem sikerül eljutnom a csapat júliusi PeCsa bulijára is, ahol minden eddiginél nagyobb látványt ígérnek, megéri tehát beruházni!

A koncert után már nem éreztem úgy, hogy a továbbiakban ezt az élményt sikerül felülmúlni, így „a csúcson kell abbahagyni” mottót követve haza is indultunk.

Azt hiszem aki ott volt egy óriási bulinak lehetett a részese, megéri tehát a nyári fesztiválszezont aktívan elölteni! Mi nem bántuk meg, hogy elmentünk, reméljük jövőre ugyanitt találkozunk és még többen leszünk!

A fotók a Hátsó Ajtó facebook profiljáról származnak és Perecsi Évi készítette őket!

Infók a megemlített zenekarokról: http://www.akela.hu/

http://kissforeverband.hu/

http://www.road.hu/

http://www.kalapacs.net/

http://www.hatsoajto.hu/

 

http://www.kowa.hu/

 

 
topmenu