rockmaraton2018

Élménybeszámolók
Rockmaraton 2015. - 2. nap
Írta: Slayer   
2015. augusztus 23. vasárnap, 11:23

Ezen a nyáron a Rockmaraton második napja jelentette számomra az első fesztiválnapot, mivel előtte sajnos a munkám miatt ki kellett hagynom a hagyományosan szezonnyitó Megyer Campet. A hétfői kicsit hűvösebb időt keddre már ismét felváltotta a kánikula, igy kellemes nyári melegben indultunk el a Rockmaraton új helyszínére Dunaújvárosba. Ugyanis a 25 jubileumi Maraton ezúttal nem a már több mint egy évtizede megszokott Pécs melletti Malomvölgyben került megrendezésre, hanem Dunaújvárosnál a Szalki Szigeten, a Duna partján.

Bővebben...
 
Megyer Camp Rock fesztivál - 1. nap!
Írta: Slayer   
2013. szeptember 29. vasárnap, 16:32

Megyer… gyakorlatilag még az induláskor sem sokat tudtam erről a piciny településről, mely már a hatodik fesztiválját szervezte ebben az évben. A Zorall táborok után tavaly immár önállósodva, Megyer Camp Rock néven indítottak saját fesztivált. Ami már az elején szimpatikus volt, hogy a főszervező, a település polgármestere, Kristóf küldött egy emailt, hogy bekerülhetnének e, az oldal programajánlójába. Nos, már hogy fenébe, ne, ha valaki még ilyen szépen tudja is kérni. Majd rövid mailezés után meghívást kaptunk a fesztiválra. Így az induláskor már annyit tudtunk Megyerről, hogy 12 kilométerre van Sümegtől, mivel későn eszméltünk, és már csak ott találtunk szállást.

Bővebben...
 
"Vagyunk és maradunk még" - Mobilmánia 5. születésnapi koncert Metal War Fest
Írta: Gery   
2013. szeptember 17. kedd, 18:26

001 m plakt copy gz 6Elég nagy attrakciónak ígérkezett az ország első teljesen ingyenes kemény zenei fesztiválja, a Metal War Fest, hiszen nem elég, hogy bárki bármikor szabadon beugorhatott megnézni egy-egy bulit, de a szervezők a program terén sem bízták a véletlenre a dolgot, a sokszor tényleg bombanevekkel teletűzdelt névsor erősen ösztönözte a rockereket arra, hogy aki teheti ezen a hétvégén ejtse útba a Népligetet!

Bővebben...
 
The Joystix,High School Motherfuckers, Bang Bang - Budapest Rocktogon
Írta: Slayer   
2013. június 02. vasárnap, 15:52

Nem is emlékszem, mikor vártam már magyar zenekar koncertjét annyira, mint a székesfehérvári The Joystix budapesti Rocktogonos buliját, ahol a bemelegítést a szintén magyar Bang Bang, valamint régi barátaik a francia High School Motherfuckers végezte. Régóta nagy kedvencem a hazai színtéren a fehérvári Joystix zenekar, és végre lehetőségem volt élőben is megnézni őket, így nem is haboztam, hanem az amúgy is aktuális pesti utamat arra a hétvégére tettem, amikor a csapat hosszú idő után ismét koncertet adott a fővárosban.

Bővebben...
 
Sepultura, Moby Dick, Leander Rising - AGORA Művelődési és Sportház, Szombathely
Írta: Slayer   
2013. május 07. kedd, 19:50

Sepultura koncert Szombathelyen, mikor először hallottam, igencsak meglepődtem, mivel kis hazánkban ritkaság számba megy, hogy egy ismertebb külföldi metal zenekar ne Pesten és ne is valamelyik fesztiválon lépjen fel, hanem az aktuális turnéjának magyarországi állomása legyen egy vidéki nagyváros. Aztán persze kiderült, hogy természetesen ez sem véletlen, hanem két fanatikus rajongó álmának a megvalósítása, akik közül Mazsi történetesen rutinos koncertszervező is. Aki már számos hazai zenekar koncertjét szervezte, főleg a dunántúli régióban és a Rockmaraton stábjának is acélos tagja.

Bővebben...
 
"Egyenesen a pokolból" - Helloween, Gamma Ray, Shadowside beszámoló
Írta: Gery   
2013. május 04. szombat, 12:54

 

Ahogy ígértük a igyekszünk a meglevő anyagokkal szépen előjönni. Elsőként itt egy beszámoló egy olyan koncertről, ami már régi adósságunk!

Bővebben...
 
III. Overload fesztivál Bonyhád
Írta: Slayer   
2013. április 20. szombat, 12:15

III. Overload fesztivál Bonyhádon, na erre már tényleg illett odaérni, hiszen az első kettőre is már nagyon hívott Huszti Gabi barátom, aki a rendezvény egyik lelke, de először egy betegség, másodszor pedig egy pécsi Aurora koncerten eltökölt idő szólt közbe. Azonban harmadjára már sikerült részt venni ezen a kultikus fesztiválon.

Bővebben...
 
Rock a nevem arénaturné, Pécs 2012. december 1. - Tankcsapda, Ossian, Road, The Grenma
Írta: Gery   
2012. december 02. vasárnap, 19:58

18190 443300792385022 1331259995 nManapság, amikor a rockzene annyira ki van szorulva a médiából és az átlagemberek mindennapjaiból, nagyon fontos, hogy egy-egy ilyen nagyszabású eseménnyel vagy akár turnéval életjelet adjunk magunkról mi is! A Tankcsapda név óriási ziccer ilyen téren, Lukácsék ugyanis képesek megmozgatni olyan rétegeket is, akik egyébként egy "átlagos" metal koncertre nem mennének el. Ha pedig már ott vannak megnézik a többi zenekart is, ami jelen pillanatban szerintem a legjobb módszer a műfaj népszerűsítésére, hiszen akit egyszer elkap az élőzene varázsa, azt többet nem is ereszti el! Nagyjábból ebből az indíttatásból jött létre ez a turné, amelynek pécsi állomását sikerült is elcsípni!

Bővebben...
 
NICKELBACK, Daughtry Wembley Arena London 2012. október 8.
Írta: Slayer   
2012. október 11. csütörtök, 15:54

Londonban zajlik az élet, a zenei felhozatal pedig elképesztő. Állandó ottani tudósítonk Krisztián ezuttal a kanadai Nickelback koncertjére jutott el. Amiről rendkívüli gyorsasággal számolt be a Fémvár.hu olvasóinak. Ismét sikerült remek felvételeket is készítenie hogy mi is lássuk milyen is volt ez a buli. A felvételeket HD minőségben lehet a legjobban élvezni. Köszönjük neki és kiváncsian várjuk legközelebb milyen zenekar koncertjéről számol be nekünk.


Bővebben...
 
Hangfoglalás 2012
Írta: Slayer   
2012. október 08. hétfő, 19:45

Idén október 5-től-7-ig került megrendezésre a Syma csarnokban az immár hagyományosnak mondható Hangfoglalás zenei kiállítás és vásár a HANOSZ (Hangszeresek Országos Szövetsége) szervezésében. A 3 nap alatt a szervezők ígértek mindent a rendezvény iránt érdeklődőknek, mi szem szájnak ingere rengeteg zenei eseményt, bemutatókat a hazai szintér színét javát. Úgyhogy elhatároztam idén én is elmegyek végre és megnézem miről is szól egy ilyen jellegű történet.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 3