Lemezmegjelenés: Linkin Park - Meteora (20th Anniversary Edition)

2023. április 7-én ünnepli a korszakalkotó nu metal együttes, azaz a Linkin Park a Grammy-jelölt ’Meteora’ album két évtizedes jelenlétét egy ’Meteora 20th Anniversary Edition’ című gyűjteménnyel, amely deluxe vinyl box készlet és deluxe 3-CD formájában is elérhető lesz.

A mély kutatómunkát igénylő projekt csúcspontját akkor érte el, amikor a zenekar merevlemezei közé ásva rátalált a ’Meteora’ korszakából egy komplett dalra, amely a „Lost” címet viselte.

A banda rapper-dalszerzője, Mike Shinoda – aki 2018-ban egy teljes, önálló albumot szánt „Post-Traumatic” címmel Chester Bennington elvesztésének – így mesélt a felfedezésről:

„Erre a számra lelni olyan volt, mintha egy kedvenc, elfelejtett fényképet találnánk, amit valaha készítettünk. A megfelelő pillanatra várt, hogy felfedje magát. A rajongók évek óta arra kérnek minket, hogy adjunk ki valamit Chester hangjával, és nagyon örülök, hogy ezt ilyen különleges módon tudtuk megvalósítani. Azt gondolom, hogy az emberek teljesen átszellemülnek majd, amikor hallják és látják az összes korábban kiadatlan dalt és videófelvételt a ’METEORA|20’-ban."

Linkin Park - Lost

A ’Meteora’ eredetileg 2003. március 25-én landolt. A Billboard Top 200 első helyére került, majd hétszeres platinaminősítésű lett az Egyesült Államokban, 27 millió darabot adtak el belőle világszerte, és 15 országban szerzett platina- és aranystátuszt – köztük Magyarországon is. A sok klasszikus közül a „Numb” talán a legismertebb és legnépszerűbb, 1 milliárd Spotify-streamet és 1,8 milliárd YouTube-megtekintést hozott, de a „Faint” és a "Breaking the Habit" is kiemelkedően teljesített.

Linkin Park - Meteora 20th Anniversary Edition Full Album

Linkin Park Online:

Meteora20: https://www.linkinpark.com/meteora20

Official Linkin Park Merch: http://lprk.co/store

YouTube Subscribe: http://lprk.co/youtube

Facebook: http://lprk.co/facebook

Instagram: http://lprk.co/instagram

TikTok: http://lprk.co/tiktok

Twitter: http://lprk.co/twitter

Discord: https://discord.gg/linkinpark

 

Kapcsolódó cikkek