Angertea - Itt a második dal a május elején érkező hatodik albumról : 'Gain Overdose'

Május 5-én jelenik meg a H-Music Hungary kiadó gondozásában az Angertea zenekar hatodik nagylemeze, a ’Darkmind’. Az egy hónapja nyilvánosságra hozott első dal, a 'Genocide?' után itt a következő előfutár, a 'Gain Overdose', amit egy szöveges videó kíséretében hoztak nyilvánosságra. A kisfilmet Gerő Péter András készítette, a hozzá lőtt fotókat pedig Piller György.

Angertea - Gain Overdose

Mihály Gergő (ének / gitár) az albumról:

Egy nagyon nem tipikus, nem mai hangzás volt a cél. Hangmintákat nem is használtunk. Egy markáns, óriás-szörnyeteg dobhangzás elérését szerettük volna, ami egyből felismerhetővé teszi a teljes lemezt. Olyan organikusan megszólaló albumok voltak a referenciák, mint például, a Neurosis 'Times of Grace' lemeze, vagy a Nirvana 'In Utero'-ja (Steve Albini munkái), vagy például a Primus 'Brown Album-a.

A lemez dalain három énekproducerrel is dolgoztunk. Szabó Laci (The Idoru, Grand Mexican Warlock), Máris Viktor (ex-Dereng, Bálnalovas, nís), és Fehér Laci (ex-Súly) segített végső formába önteni az énektémákat.

A lemezen 7 dal lesz bő negyven percben. Ez az első albumunk, amin a zenekar a saját Teaplant nevű stúdiójában dolgozott, a keverésért én feleltem, a masteringért Simon Istvánt (No Silence Studios) illeti köszönet."

Angertea - Darkmind

(H-Music Hungary/2023.05.05.)

01. Labyrinth

02. Embrace of Lizards

03. Gain Overdose

04. The Unexpected Gift

05. Sacred Garden

06. Genocide?

07. Darkmind

Angertea - Genocide?

Angertea - The Making of 'Darkmind' (Stúdiós videó a lemez készítéséről)

Egy nemrég napvilágra hozott profi koncertfelvétel a múlt évi Fishing on Orfű fesztiválról (szintén a frontember Gergő hangkeverése.

Angertea - Fishing on Orfű 2022 (Teljes koncert)

Angertea Online:

https://www.facebook.com/angerteahun

https://www.youtube.com/@lapposskuttya

 

Kapcsolódó cikkek