Havi záradék (2012 nyár)
Írta: Gery   
2012. augusztus 28. kedd, 19:27

Véget ért hát ez a nyár is. Lassan minden visszatér a régibe, meló, suli satöbbi. Mivel mi magunk is igyekeztünk az évszak elvárásainak megfelelően bulizni, nyaralni egy kicsit elhanyagoltuk ezt a rovatunkat. Nem kell persze megijedni, itt vagyunk az új résszel, ezúttal a teljes nyarat vesszük górcső alá.

Mivel júniusban még jelentkeztünk Havi Záradékkal, így ezt a hónapot inkább fussuk át, hiszen történt azért egy-két érdekes dolog, ami feltétlen belekívánkozik egy "évszakos" összefoglalóba! Mgrendeztük ugye a Fémvár.hu Fesztivált, a történet ismert, nincs is nagyon értelme a témát tovább fejtegetni. A Local Live Art ezt követően nyáriszünetre vonult, ami egy héttel hosszabbra sikerült mint az egyébként előírt vakáció, szeptember 8-án a "Jam N' Roll V.fesztivál" elnevezésű rendezvényünkkel tértünk majd vissza, ahová sok szeretettel várunk majd mindenkit, hiszen a jó bulik mellett egy nemes célt is szolgálunk, a Dombóvári sintértelepen élő kutyák életkörülményein igyekszünk javítani, így ha tudtok egy-két nélkülözhető plédet, párnát is hozzatok magatokkal!

Most pedig nézzük mi történt júliusban! Igazából ez volt a három közül a legcsendesebb hónap, koncertet ugye nem szerveztünk, így ilyen téren nincs beszámolni valónk. Voltunk ellenben az utolsó Rockmaratonon, ami bár nem minden szinten hozta a korábbiak színvonalát, de így is tanúi lehettünk egy fasza Crowbar - Soulfly koncertnek! A hónap ezt leszámítva csöndesen telt, mindenki készült a nyár legnagyobb bulijára a megaprogrammal csaloató FeZen-re! A fesztivál hozta is az elvárásokat,óriási koncerteket néhettünk meg abban a 3 napban, nem egy óriási kedvencet nézhettem meg végre, hamarosan a fehérvári élményeink beszámolóját is elolvashatjátok itt a honlapon!

Friss lemezek terén sem unatkoztunk, rengeteg kedvenc jelentkezett új anyaggal, így volt mit hallgatnia mindenkinek a vízparton henyélve azt hiszem. Itt van például az új Manowar, Gotthard, Kreator hármas, ezek szinte egész nyáron pörögtek valamilyen formában. Később csatlakozott hozzájuk a friss Testament is. De hogy ne csak a beváltott ígéretekről beszéljünk: volt egy-két lemez, amit bár nagyon vártam, mégsem tudtam úgy megszeretni, mint azt előzetesen reméltem. Sajnos a Rush lemez például ezek közé tartozik, hiába imádom Geddí Lee-ék összes régi lemezét, a mostani Clockwork Angels nem talált be nálam, valószínüleg az én készülékemben van a hiba, hiszen szinte csak pozitív kritikákat olvastam róla...

Végezetül pedig kicsit tekintsünk előre, hiszen egy nagyon izgalmas ősz vár ránk, rengeteg jó koncerttel, szinte képtelenség kiválasztani a számunkra legszimpatikussabbakat, egyedül a pénztárca szabhat az élvezeteknek határt. Fémvár.hu kivonulás egyenlőre csak az Accept, Thin Lizzy koncerteken várható - ezekről a bulikról természetesen itt is olvashattok bővebben - illetve a W.A.S.P. jubíleumi koncertje még képben van. Lemezek terén pedig szinte csak kapkodom a fejemet, olyan mega kedvencek jelentkeznek majd friss koronggal mint a KISS, az Aerosmith, a Deep Purple (remélhetőleg), emellett pedig könnyen becsúszhat a régóta ígérgetett új Priest, illetve Sabbath anyag is, szóval unatkozni nem fogunk az biztos!

Bulizzatok, érezzétek magatokat jól az év hátralevő részében is és persze alálkozunk szeptember 8-án a DVMSE-n!

Long Live To Metal!